Ventspils poliklīnikā pieejamais daudzfunkcionālais ķermeņa masas analizators nosaka cilvēka organisma fizioloģisko stāvokli. Izmeklējums veicams ne tikai veselības problēmu gadījumos, bet arī profilaksei.

Ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru iespējams noskaidrot ķermeņa stiprās un vājās puses. Piemēram, ar iekārtu iespējams noteikt cilvēka kaloriju patēriņu, kā arī tauku, muskuļu un kaulu masu attiecībā pret ķermeņa kopējo masu. Būtiski, ka iespējams noskaidrot, vai ķermenī neuzkrājas pārlieku daudz šķidruma. Tas nereti var būt iemesls palielinātam ķermeņa svaram. Turklāt, periodā, kad tiek ievērota diēta, iespējams izvērtēt, vai svars samazinās, jo tiek zaudēta tauku masa vai arī ūdens un muskulatūra, kas norāda uz nesabalansētu diētu.

Vēl ar iekārtas palīdzību var konstatēt īpaši kaitīgos viscerālos jeb slēptos taukus, kas uzkrājas ap iekšējiem orgāniem. Jo vairāk ir šādu slēpto tauku, jo lielāka iespēja, ka var rasties dažādi veselības traucējumi, piemēram, attīstīties cukura diabēts.

Izvērtējot organisma stāvokli, ķermeņa masas analizators izdrukā ķermeņa masas indeksu un uzskatāmi parāda, cik fizioloģiski labā vai sliktā stāvoklī ir organisms. Ar šo iekārtu iespējams noteikt arī cilvēka fizioloģisko jeb metabolisko vecumu. Veicot šo izvērtējumu, vērā tiek ņemta cilvēka vielmaiņa, ķermeņa uzbūve, ūdens saturs audos, kā arī tauku daudzums un citi rādītāji.

Kad ķermeņa masas analizators savu darbu veicis, medicīnas speciālists pacientam iesaka turpmāko rīcību, lai cilvēks savu veselību un fizisko formu saglabātu esošajā līmenī vai to atjaunotu. Piemēram, iesaka mainīt ēšanas paradumus, veikt konkrētas fiziskās aktivitātes. Savukārt pacientiem, kuriem izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru radījis aizdomas par kādām veselības problēmām, tiek nozīmēta padziļināta izmeklēšana.

Pierakstīties uz izmeklējumu ar ķermeņa masas analizatoru iespējams Ventspils poliklīnikas reģistratūrā, ierodoties klātienē, vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Opaps 09.03.2017, 21:04:54

    Cik tas maksā?

  • 0
    Ventspils poliklīnika 10.03.2017, 10:11:22

    Labdien! Izmeklējums ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums, un ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams. Izmeklējuma cena ir 7,11 eiro, savukārt izmeklējums kopā ar ārsta konsultāciju maksā 21,34 eiro. Informējam, ka Ventspils poliklīnikā pieejamo pakalpojumu cenrādis apskatāms mājaslapā: www.ventspilspoliklinika.lv.

  • 0
    Māris 10.03.2017, 15:37:57

    EUR 21.34

  • 0
    Vineta Podniece 12.03.2017, 21:56:10

    Māris var saistošā valodā palasīties, ka tā nav pareizi rakstīt:
    http://vardotaja.blogspot.com/2014/04/veci-jaunumi-par-valutas-pierakstu.html?m=1

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: