13.martā ap plkst. 14:30 Ventspilī pa Kustes dambi 1983.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 2,34 promiļu reibumā. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, velosipēda un mopēda vadītājam uzliek naudas sodu 170 eiro apmērā.

14.marta vakarpusē diennakts tumšajā laikā tika pieķerti trīs personas, kuras nelietoja gaismu atstarojošus elementus. Popē divas sievietes pārvietojās pa neapgaismotu ceļa posmu bez atstarojoša elementa, savukārt Ventspils novadā, Tārgales pagastā 11 gadus vecs zēns pārvietojās pa neapgaismotu ceļa posmu bez atstarojoša elementa. Zēns tika nogādāts pie vecākiem, kur tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, savukārt abām sievietēm tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Diennakts tumšajā laikā un sliktas redzamības apstākļos autovadītājiem ir grūti pamanīt gājējus, tādēļ gaismu atstarojošu elementu esamība apģērbā vai gaismu atstarojošas vestes lietošana ne tikai padarīs cilvēku redzamu, bet arī pasargās dzīvību! Dažkārt arī pie ieslēgta apgaismojuma šoferiem ir grūti saskatīt gājējus, bet gaismu atstarojošo elementu vai vestes lietošana jau laicīgi signalizēs šoferim, ka ceļu satiksmē piedalās arī gājējs. Toties šoferiem vēlamies atgādināt, ka ir jāievēro atļautais braukšanas ātrums, lai neapdraudētu savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un jābūt īpaši vērīgiem diennakts tumšajā laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: