Lai sniegtu materiālu atbalstu Lieldienās Ventspils pilsētā deklarētiem pensionāriem un personām ar invaliditāti un bērniem ar invaliditāti, Ventspils pilsētas pašvaldība iedalījusi līdzekļus 228 288 eiro apmērā.

Pabalstu 29 eiro apmērā varēs saņemt pensionāri un personas ar invaliditāti, ja pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas ) nepārsniedz 301,89 eiro, kā arī visi bērni ar invaliditāti, neatkarīgi no ģimenes ienākumu līmeņa. Kopumā pabalstu Lieldienās varēs saņemt 7 872 personas, no tām 132 bērni.

Pensionāri un personas ar invaliditāti piešķirto pabalstu 29 eiro apmērā varēs saņemt trīs dažādos veidos – savā norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai arī ar piegādi mājās, gadījumā, ja pabalsta saņēmējam veselības stāvokļa dēļ nav iespējams izmantot citus pabalsta saņemšanas veidus.

Pabalstu savā norēķinu kontā pensionāri un invalīdi varēs saņemt no š.g. 20. marta līdz š.g. 31. maijam.

Ja persona vēlas saņemt pabalstu savā norēķinu kontā:

1) jāvēršas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, lai uzrakstītu iesniegumu par pabalsta saņemšanu. Iesnieguma veidlapu iespējams arī izdrukāt no Ventspils portāla www.ventspils.lv;

2) pabalstu Sociālais dienests pārskaitīs uz norādīto kontu ne vēlāk kā 5 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas, bet ne ātrāk kā š.g. 20. martā.

Personas, kuras būs izvēlējušās saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39 (Pārventas iedzīvotāji), varēs to izdarīt no š.g. 10. aprīļa līdz 13. aprīlim. Pabalsta izmaksa Sociālā dienesta kasēs tiks organizēta, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem.

No 24. aprīļa līdz 31. maijam pabalstu varēs saņemt Sociālā dienesta kasēs to parastajos darba laikos.

Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties Sociālajā dienestā. Šādos gadījumos jāinformē Sociālais dienests, ka pabalstu nepieciešams piegādāt mājās, piezvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisā krasta iedzīvotāji) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Ja nav iespējams piezvanīt, informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību. Visiem, kuri būs savlaicīgi pieteikušies, pabalstu mājās Sociālā dienesta darbinieks piegādās līdz Lieldienām.

Bērniem ar invaliditāti Sociālais dienests pabalstu 29 eiro apmērā izmaksās no š.g. 3. aprīļa līdz 31. maijam Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā, vai arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu. Iesnieguma veidlapu var izdrukāt no portāla www.ventspils.lv.

Sociālā dienesta kasēm parastais darba laiks ir:

Sociālā dienesta kasē Raiņa ielā 10:

Pirmdienās - no 10.00-13.00

Trešdienās – no 12.00-15.00

Sociālā dienesta kasē Talsu ielā 39 (Pārventas filiālē):

Otrdienās – no 10.00-12.00

Ceturtdienās – no 12.00-15.00

Sociālais dienests aicina pabalsta saņēmējus izmantot iespēju piešķirto pabalstu saņemt savā norēķinu kontā, uzrakstot attiecīgu iesniegumu. Šādu iesniegumu var rakstīt jau pašlaik, kā arī visu attiecīgā pabalsta izmaksas laiku, aizpildot jau sagatavotu iesnieguma formu, kuru var saņemt Sociālajā dienestā vai, kā iepriekš minēts, izdrukāt no Ventspils portāla www.ventspils.lv.

Lūdzam iedzīvotājus ievērot, ka pabalstu iespējams pārskaitīt tikai uz tās personas norēķinu kontu, kurai pabalsts piešķirts!

Ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu parakstītus iesniegumus iedzīvotāji var sūtīt uz Sociālā dienesta elektroniskā pasta adresi socdienests@ventspils.lv.

Papildu informācijai lūdzam zvanīt pa tālruņiem 63601210 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: