Ventspils pilsētas pašvaldība kopš 2016. gada jūnija realizē programmu “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, kad iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties aptaujā un izteikt ierosinājumus, lai Ventspils kļūtu par mazulīšiem draudzīgāko pilsētu visā Latvijā.

Tika saņemti un izskatīti 336 iedzīvotāju ierosinājumi un uz katru tika sniegta atbilde. Tomēr pilsētas pašvaldība neapstājas pie sasniegtā un turpina Ventspili attīstīt par mazulim draudzīgāko pilsētu visā Latvijā. Lai saprastu, kas ventspilnieku ģimenēm ar bērniem šķiet aktuāls un nepieciešams, atkārtoti tiek rīkota iedzīvotāju aptauja.

Uzlabojumi ģimenēm ar bērniņiem un realizētie iedzīvotāju priekšlikumi mūsu pilsētā redzami un jūtami ik uz soļa – gan infrastruktūras pilnveidošanā, gan veselības aprūpē, gan izglītības pieejamībā un citās jomās. Piemēram, kad iepriekšējā aptaujā māmiņas izteica vēlmi pēc papildus vietām pilsētas bērnudārzos, tika atvērtas papildus grupiņas trijos pilsētas bērnudārzos. Tāpat pēc māmiņu un citu aptaujas aizpildītāju ierosinājuma darbam Ventspilī piesaistīti tādi bērnu ārsti kā alergologs, alergologs – pulmanologs un bērnu ķirurgs, turklāt pašvaldība radusi iespēju ieviest jaunus pabalstu veidus alergologa un alergologa – pulmanologa izdevumu kompensēšanai. Vēl jāatzīmē, ka paaugstināts arī bērniņa piedzimšanas pabalsts. Tāpat 63 pilsētas vietās ir pazeminātas ielu apmales, lai pārvietošanās ar bērnu ratiņiem kļūtu ērtāka, un 42 vietās pilsētā pieejamas bērniņu pārtinamās virsmas.

Arī šajā aptaujā aicinām ventspilniekus, īpaši māmiņas, tētus, omītes, opīšus un auklītes, izteikt savus priekšlikumus par pilsētā nepieciešamajiem uzlabojumiem dažādās jomās, lai Ventspils būtu mazuļiem draudzīgākā pilsēta Latvijā, un līdz š.g. 16. martam aizpildīt aptaujas anketu.

Anketas pieejamas arī portālā www.ventspils.lv , facebook.com lapā “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”, Sociālā dienesta filiālē Raiņa ielā 10 un Pārventā, Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales ielā 4 (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā).

Savu viedokli brīvā formā iedzīvotāji var izteikt arī internetā - Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv vai iesūtīt uz e-pasta adresi mazulis@ventspils.lv.

Līdz šim saņemtie priekšlikumi, atbildīgo iestāžu atbildes, paveikto darbu atspoguļojums un informācija par plānotajiem uzlabojumiem pieejama portālā www.ventspils.lv sadaļā “Mazulim draudzīga pilsēta”.

Lasi vēl

Komentāri (17)

  • 0
    Edgars 03.03.2017, 14:06:46

    pensionari nedzemde, parejie arzemes

  • 0
    šašliks 03.03.2017, 15:19:37

    Ha... Tur jau arī tā lieta, sīkpakaļām viss iespējamais uz katra stūra sabūvēts un atrodams, bet par visiem citiem gan kaut kā aizmirsuši. Tipa - brauciet dzīvot un dzemdēt, bet par labu dzīvi nedomājiet. Iesaku veidot petīciju - mainīt Ventspils devīzi no "Pilsēta ar rītdienu", uz "Lētā darbaspēka piegādātājs Eiropai". :)

  • 0
    norge 03.03.2017, 18:13:14

    ventspili jau viens mazulitis ira

  • -1
    No malas 03.03.2017, 18:17:46

    Vai nebūtu laiks nākošo kampaņu veltīt kapsētu sakārtošanai?
    Daudz laika nav vairs,vecais,taisies!

  • -1
    Dzērvene 04.03.2017, 03:06:00

    Viss jau būtu ok,tikai ar to dzīvojamo fondu tā ir kā ir.jauniešiem kuriem ir ģimenes,bet nav bagātu vecāku,kas nevar iegādāties dzīvokli saviem bērniem,nākas mitināties vienā dzīvoklītī ar vecākiem.un ja tas ir 1 istabu dzīvoklis,tad vispār traki.

  • 0
    Novadnieks 04.03.2017, 05:11:17

    Paši jau tādu Saeimu esam savēlējuši,kuri pieņēma tādu likumu,ka vienam cilvēkam var būt entie dzīvokļi.Ne viens vien kapitālisma un tā saucamās demokrātijas piekritējs vēl līdz šim nav sapratis ,par ko jūsmo un kam no tā visa ir jūtams labums.

  • -1
    Jana 04.03.2017, 21:00:26

    Vai nebūtu prātīgāk domāt ne tikai par ''mazulīšiem'' bet arī par jauniešiem. Viņiem nav gandrīz nekādu iespēju nopelnīt. Pēc mācībām garantēts darbs stroikā pie mūsu uzmetējiem,jeb kādā no veikaliem par ''konsultantiem''. Manuprāt ''mazulīšiem'' jau šeit ir gana sabūvēts un sacelts. Vajag padomāt arī par cita vecuma cilvēkiem. Visu cieņu vecākiem ,bet,dzīvojamo platību ir jānopelna nevis jāgaida ka dēļ bērna kāds to iedos.

  • 0
    šašliks 04.03.2017, 21:47:21

    Tieši tā. Ikdienā sanāk kontaktēties ar visu vecuma grupu cilvēkiem, ar vidusskolniekiem sākot un pensionāriem beidzot, tapēc varu veidot vairāk vai mazāk objektīvu viedokli. Vistrakākā situācija ir tieši jauniešiem "divdesmitniekos". Darba vietu maz, un ja arī ir, tad uz vienu vakanci cer vismaz 5 cilvēki. Zināma daļa pat savos 25 un vairāk dzīvo vecākiem uz kakla. Kam senčiem labi gali un kaut kur "iefīrē", kas paši ar pazīšanām tiek kādā samērā labā vietā, bet tā ir mazākā puse. Daudzi strādā par krāvējiem, zāles darbiniekiem, "konsultantiem" veikalos, un tikuntā dzīvo pie vecākiem, jo ar smieklīgo veikalu algu (daudzi ņirgājoties to dēvē par "pabalstu" - saņem nevis algu, bet pabalstu no darba vietas) nevar pavilkt nesamērīgi augstās nekustamo īpašumu un komunālo pakalpojumu cenas. Dzīvoklis mēnesī €100, komunālie - €40-70, tātad kopā vidēji €150, drošības labad var rēķināt klāt €30-40 uz vienu vai otru pusi, alga - €270-300. Normāli?? Un labi vēl, ja pat izdodas atrast dzīvokli, jo liela daļa tiek izīrēta mācību sezonā studentiem un vasarā tūristiem, bez intereses par pastāvīgu īrnieku. Bet pilsētai jau galvenais, lai tūrisms griežas, lai sīkaļas izlutinātu, un lai presē tikai labu rakstītu. Vietējie lai kūņojas kā māk. Ne tā, Lempja k-gs? :)

  • -1
    šašliks 04.03.2017, 21:49:44

    Uz nesaistītas nots - cilvēki, kas ceļojuši pa Eiropu smejas, ka mums mājas no zelta un logi no dimanta - pat Briselē un Barselonā dzīvošana esot izdevīgāka.
    Tas tā, viela pārdomām. :)

  • -3
    Dzērvene 05.03.2017, 08:26:29

    Jana
    Neviens jau nesaka ,ka dzīvoklis jādod tikai tādēļ ka bērns piedzemdēts ,būtu labi ja pašvaldībai būtu dzīvokļu fonds ,kurus būtu iespējas jaunām ģimenēm ar laiku izpirkt.nevis no šitiem privātajiem nagu maucējiem.paskatieties kas darās ss.lv .pēdējais utu midzenis,bet prasa par to 10 k
    Nav tā kā bišku pa traku.

  • 0
    Novadnieks 05.03.2017, 10:06:27

    Kāpēc kaut kas kādam būtu jāizpērk?Kāpēc tā jaunā ģimene nevar palikt tajā dzīvoklī uz īrēšanas noteikumiem?Kā tas ir -ar laiku varēs izpirkt,ja cilvēki knapi iztiek ar nopelnīto?Un varētu padomāt,ka nagu maucēji ir tikai privātie.Esošie pie varas ir tādi paši maitas,kuri,starp citu,tādu privāto"bezpriģelu" ir izveidojuši.Un vēl,tie kas strādā un pelna,tie neko tādu nevar izpirkt,bet var tikai iegrimt parādos un no tā izrietošās nepatikšanās.Kaut ko tādu var tikai tie,kas vienkārši saņem par parazitēšanu vai cita veida kaitniecību.

  • 0
    Jana 05.03.2017, 15:19:46

    Ogai
    Par kādu naudu ar laiku izpirkt? Par bērnu pabalstu? Darbu vajag jaunajām ģimenēm lai var tos pašus utu midzeņus nopirkt. Ja vien ir galva uz pleciem un rokas no paka..s neaug no utu midzeņa pili var uzcelt. Apsveicami ka tiek domāts par mazajiem,bet slīpējot ielas ar ratiņiem naudu nenopelnīsi. Ento zīdaiņu projektu vietā derētu padomāt par darbavietām šai pilsētā.

  • 0
    Novadnieks 05.03.2017, 15:51:20

    Nu re,progresējam.Un vēl-neieguldīt naudu visādās kroplās govīs un citādos ķēmos,bet vajag sākt būvēt dzīvojamās mājas ,lai cilvēkiem ir dzīvokļi (par saprātīgu īres maksu).Un protams,darba vietas ar cilvēka cieņas nepazemojošu algu,kāda tā ir tagad.Lai to panāktu,ir jāpatriec ellē ratā esošā vadība,bet lai to panāktu,ejot uz vēlēšanām ir jādomā ar galvu,nevis ar d...u.

  • -3
    Latvija pāri visām! 06.03.2017, 12:43:22

    Jāpiekrīt, ka mazulīšiem nekādu īpašu pilsētas draudzību papildus nevajag, vecāki parūpēsies paši, lai "dibentiņš sausāks un mazulītis laimīgāks")

    Jauniešiem, JĀ, pārejas vecums no laimīgās bērnības uz darba dzīves skarbo izdzīvošanu ir visgrūtākais!

    Tā, kā uz priekšu, lai Ventspils būtu jauniešiem draudzīga pilsēta!

  • -1
    eu_beidz 06.03.2017, 19:13:12

    Virsrakstā ieviesusies neliela, bet būtiska kļūda.
    ...par Ventspili kā mazulīšiem draudzīgu...
    ....................
    "Mazulītim" draudzīgā (es pat precizētu - izdevīgā) pilsēta.

  • -1
    Margrieta 06.03.2017, 19:44:59

    Domāts tas Puzes punduris?

  • -1
    Valdis Valdis 07.03.2017, 07:07:04

    Kad Puzes papiņš pelnīja savu pirmo ļemaku kāpēc tad pilsētu nesauca par maciņam draudzīgo pilsētu. Sķaudu virsū tam pakaļālīdēju kantorim!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: