Neskatoties uz studentu plašajiem protestiem Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA) plānots likvidēt ar 7.septembrī, liecina izskatīšanai Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts.

Rīkojuma projekts paredz ar 7.septembri likvidēt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošo RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei. Valdība šo jautājumu plāno skatīt 7.marta sēdē.

Kā skaidroja IZM, pēc RPIVA pievienošanas LU visiem RPIVA studējošajiem tiks nodrošināta studiju procesa nepārtrauktība, kā arī nemainīgi studiju finansēšanas nosacījumi visu studiju laiku.

Pirmdien, 6.martā, plkst.11.30 mediju ministrijā notiks preses konference, kurā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) un IZM valsts sekretāra vietniece, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa informēs par valdībā iesniegto MK rīkojuma projektu un RPIVA pievienošanas LU un JVLMA tālāko virzību.

Reorganizācijas rezultātā LU pārņem RPIVA īstenotās augstākās izglītības programmas pedagoģijas jomā un komerczinībās, bet Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija - deju un mūzikas pedagogu izglītības programmas. Abas augstskolas pārņem arī darba tiesiskās attiecības ar šo programmu īstenošanā iesaistīto personālu.

Saskaņā ar rīkojumu, LU pārņem un turpina studiju programmu īstenošanu visās RPIVA filiālēs - Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā un Ventspilī, nodrošinot kvalitatīvu un modernu izglītību un akadēmiskos resursus nepilna laika studiju programmās studējošajiem Latvijas reģionos.

IZM uzsvēra, ka kopš 4.janvāra, kad IZM publiskoja savu lēmumu sākt augstskolu apvienošanas procesu, diskusijas nav bijušas vieglas, iesaistīto pušu viedokļi balstījušies gan uz argumentiem, gan arī emocijām un pieņēmumiem. Rīkojuma projekta sagatavošanas un saskaņošanas procesā IZM organizēja publiskās konsultācijas ar visām procesā iesaistītajām augstskolām, reģionu pašvaldībām un Latvijas Studentu apvienību. Tikšanās laikā IZM pārstāvji iepazīstināja ar ministrijas izvirzītajiem mērķiem skolotāju izglītībā, skaidroja RPIVA pievienošanas LU lietderību un ieguvumus, kā arī identificēja iespējamos šķēršļus procesa veiksmīgā norisē, lai nodrošinātu mācību procesa nepārtrauktību ikvienam studentam.

IZM ir saņēmusi Augstākās izglītības padomes atzinumu, uzklausījusi procesā iesaistīto augstskolu, pašvaldību, Latvijas Studentu apvienības viedokli, un aktualizētajā MK rīkojuma projektā ir iestrādāti daudzi no saņemtajiem priekšlikumiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    Гроссмейстер 03.03.2017, 15:11:10

    Tas ir noziedzīgas Šadurska, Izglītības un Zinātnes ministrijas un LU vadības darbības sekas. Šadurskim par Latvijas izglītības nozares sagraušanu sen vajadzēja demisionēt, vai, ja gadījumā viņš tā turas pie krēsla, Kučinskim bija viņu jānomaina. LU vadība izsaimniekoja naudu, un tagad lai glābtos no parādiem, naudu ņems no RPIVA. Tā ir politiskā nekompetence! Vajadzēja ķerties klāt pie tiem, kas izsaimniekoja LU naudu, un piedzīt no viņiem. RPIVA studenti nevēlās RPIVA reorganizāciju, un nevēlās iet uz LU. Bet LU ir spēcīgs lobijs Izglītības un Zinātnes ministrijā, tāpēc jau tā Latvijā viss notiek - cilvēkus neuzklausa, un visu nosaka nauda. Visas Latvijas valdības ir grāvušas Latvijas ekonomisko, sociālo, izglītības, zinātnes nozari. Bet lai jau vadošā koalīcija pabojā sev reitingus pirms divām vēlēšanām.

  • -1
    Parko 05.03.2017, 11:13:37

    Ko jūs var nīdēt, būtu labāk priecājušies ka būsit LU. RPIVA diplomam nekad nav bijusi un nebūs vērtība. Cilvēki protestē par to ka vakarenes diploms kļūs par ģimnāzijas.. vot līmenis. Ne velti skolu likvidē. Redz ka citas labās augstskolas pastāv un var lepoties ar sevi.

  • -2
    Гроссмейстер 05.03.2017, 12:00:44

    Par LU pedagoģijas programmām ir dzirdēts, kas tas ir zemas kvalitātes, un to beidzēji nav sagatavoti reālajam darba tirgum. Otrkārt, dažam RPIVA programmas nemaz nav ekvivalentas programmas LU. Pedagoģijas nozarē RPIVA ir augstāka kvalitāte, nekā LU, tā ka salīdzinājums par "vakareni un ģimnāziju" ir muļķīgs un nevietā.

  • 0
    Latvija pāri visām! 06.03.2017, 13:02:06

    Varat rēķināties ar nebeidzamu izglītības un medicīnas iestāžu optimizēšanu, lasi - samazināšanu, samazināšanu un vēlreiz samazināšanu.
    Tas ir pilnīgā saskaņā ar valsts ideoloģiju un konkrēto Latvijas "veiksmes stāstu".

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: