Šorīt, kad ir pirmā diena, kad nodokļu maksātāji var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas, nestrādā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS), novēroja aģentūra LETA.

"Šobrīd tehnisku iemeslu dēļ nav pieejama elektroniskās deklarēšanas sistēmas funkcionalitāte," teikts paziņojumā, kas parādās mēģinot pieslēgties EDS.

VID paziņojumā medijiem informē, ka tas saistīts ar to, ka sistēmai vienlaicīgi cenšas pieslēgties ļoti liels skaits lietotāju, lai iesniegtu gada ienākumu deklarāciju. Jau pirmajās stundās pēc 1.marta iestāšanās EDS tika iesniegti vairāki tūkstoši deklarāciju. Vienlaicīgo pieslēgumu skaits sistēmai šobrīd ir teju 100 reižu lielāks nekā ikdienā.

VID informātikas speciālisti sadarbībā ar sistēmas izstrādātājiem dara visu iespējamo, lai situāciju atrisinātu un tehniskās problēmas novērstu. VID aicina sekot līdzi informācijai VID mājaslapā un sociālajos tīklos.

VID aicina iedzīvotājus nesteigties ar gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu, jo pat tiem nodokļu maksātājiem, kam tā jāiesniedz obligāti, to iespējams izdarīt līdz pat šī gada 1.jūnijam ieskaitot. Savukārt tie, kuri to dara brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, var iesniegt gada ienākumu deklarāciju visa gada laikā.

Jau vēstīts, ka šodien sākas gada ienākumu deklarāciju iesniegšana gan tiem nodokļu maksātājiem, kam tas jādara obligāti, gan tiem, kuri to vēlas darīt brīvprātīgi, lai saņemtu pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Novadnieks 01.03.2017, 10:58:43

    Kad no tautas vajag slaukt,tad strādā visas sistēmas.

  • 0
    cits 01.03.2017, 11:54:49

    Ātrāk iesniegs,ātrāk sagaidīs kaut kādu naudu atpakaļ.

  • 0
    Nif nifs 01.03.2017, 13:07:58

    Kā man reiz sacīja vienā bankā: šīs nu ir tās ērtības, kuras netiek reklamētas :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: