Ventspilī pieredzes apmaiņas vizītē ieradās Liepājas pilsētas pašvaldības Informācijas tehnoloģijas (IT) nodaļas pārstāvji, lai iepazītos ar Ventspils Digitālā centra pieredzi dažādu IT risinājumu ieviešanā Ventspils pilsētas pašvaldībā, kā arī ar darba organizācijas jautājumiem.

Liepājnieku interešu lokā bija jautājumi par Ventspils pilsētas pašvaldībā ieviesto e-pasta risinājumu – priekšnosacījumiem un nepieciešamajiem resursiem, kā arī IT darbinieku pienākumu sadali, darba organizāciju, pieteikumu apstrādi, sistēmu un iekārtu monitoringu.

Jāatzīmē, ka jau kopš 2009. gada Ventspils Digitālais centrs mērķtiecīgi ievieš visaptverošu atvērtā pirmkoda programmatūras risinājumu sistēmu pašvaldības darbības un pakalpojumu nodrošināšanai Ventspils pilsētas pašvaldībā un ar to saistītajās organizācijās, iestādēs, kā arī ārējiem klientiem. Tādā veidā ik gadu būtiski tiek ietaupīti Ventspils pašvaldības līdzekļi IT saimniecības uzturēšanai.

Šogad Ventspils Digitālā centra centieni tika pamanīti plašāk – janvārī Ventspils Digitālais centrs Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) konkursā “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2016″ nominācijā “Atvērtākā iestāde” saņēma atzinības rakstu par izcilu atvērtības principu ieviešanu efektivitātes un kvalitātes nodrošināšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: