Ventspils 4. vidusskolā valdīja svinīga noskaņa, jo mājās no IV Pasaules bērnu un jauniešu koru čempionāta, kas norisinājās Sanktpēterburgā, tika sagaidīts skolas zēnu koris „Spartito”, kurš konkursā ieguva Sudraba diplomu (diriģente – Regīna Laure, soliste – Marta Liepiņa, koncertmeistare – Irina Kušnirenko).

Sanktpēterburgā Ventspils 4. vidusskolas zēnu koris „Spartito”, kurā dzied audzēkņi no 2. līdz 8. klasei, sevi pierādīja starp 32 citiem koriem no visas pasaules, izcīnot otro vietu. Konkurss norisinājās no 22. līdz 26. februārim.

Svinīgajā sagaidīšanas pasākumā kori sagaidīja un sveica direktore, Ventspils pilsētas domes un izglītības pārvaldes pārstāvji, vecāki, pedagogi un skolēni. Skolas direktore Dagnija Gromova teica paldies visiem dalībniekiem par emocionālo saviļņojumu, ko koris sniedza visās konkursa dienās, vecākiem, kas ir liels atbalsts bērniem, sešām skolotājām, kas devās līdzi uz Sanktpēterburgu, Ventspils Izglītības pārvaldes šoferiem un atbalstītājiem.

Arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš teica lielu paldies korim, diriģentei, solistei, koncertmeistarei par Ventspils vārda nešanu pasaulē un novēlēja nākošajos koncertos izcīnīt 1. vietas.

Kā pastāstīja kora diriģente Regīna Laure, konkursā piedalījās profesionāli kori no mūzikas skolām, konservatorijām. Ventspils 4. vidusskolas koris uz šo konkursu uzaicināts 2015. gadā. „Tā ir dāvana, kuru mums sūtīja kāds no augšas. 2015. gada Dziesmu un deju svētku laikā pie mums pienāca šī konkursa direktore Jūlija un tieši mūs uzaicināja piedalīties Pasaules bērnu un jauniešu koru čempionātā,” priecājas Regīna Laure, atklājot, ka, viņasprāt, otro vietu izcīnīt palīdzēja zēnu dzidrais, skanīgais un vokālais dziedājums, kas uzrunājis žūriju.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Gints Linde 01.03.2017, 13:43:07

    Malači! Teicams un uzskatāms piemērs tam, kādus mērķus var sasniegt kolektīvs, kurš ikdienā nesaņem neierobežotu (nepamatotu) nepārtrauktu slavināšanu no pilsētas varas un tai pietuvinātās elites aprindām, kā tas novērojams ar pēc daudzu kļūdainām domām "vienīgo, pareizo" tā saukto studiju, kuas nosaukums saistīts ar akmeņiem pie ūdens .

  • 0
    Robins Huds 01.03.2017, 16:21:29

    No zinošiem avotiem varu papildināt, ka bez piedalīšanās Pasaules bērnu un jauniešu koru čempionātā, kur viņi guva šos augstos sasniegumus, viņi tika uzaicināti uzstāties Marijas teātrī (Мариинский театр), kas ir viens no pasaules slavenākajiem operas un baleta teātriem! Latvijas kori tur vēl neesot dziedājuši...

  • -1
    ozols 02.03.2017, 11:07:48

    Ginti ! Paldies ! MALAČI !!!

  • -1
    Ilva 04.03.2017, 09:45:05

    Liels lepnums par mūsu bērniem! Diriğentei un koncertmeisterei milzīgs paldies!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: