Valdība šodien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) iniciēto likumprojektu "Grozījumi Muzeju likumā", kas paredz atrunāt tiesības muzejiem veikt saimniecisko darbību, proti, suvenīru un iespieddarbu tirdzniecību.

Kā aģentūru LETA informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, lielākā daļa muzeju apmeklētājus nodrošina gan ar informatīviem materiāliem - bukletiem, darba lapām, gan arī muzeja priekšmetu fotogrāfijām, reprodukcijām, lietiskiem izstrādājumiem. Likumprojektā noteikts, ka no šo priekšmetu tirdzniecības muzeji nedrīkst gūt peļņu, tāpēc suvenīru un iespieddarbu pārdošana veicama par pašizmaksu.

Vienlaikus muzeju nozares normatīvajā regulējumā paredzētas izmaiņas arī jautājumos, kas saistīti ar Nacionālā muzeju krājuma valsts informācijas sistēmas pārzināšanu, reģionālā muzeja statusa noteikšanu, muzeju akreditācijas procesiem, Latvijas Muzeju padomes sastāvu un kompetenci, kārtību, kādā veicama muzeju reģistrācija, starptautiski pieņemto terminoloģiju un definīciju ieviešanu Latvijas muzeju nozares normatīvajā regulējumā.

Lai valdībā atbalstītie likuma grozījumi varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāpieņem Saeimā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: