Latvijas politiķiem ir būtiski ieklausīties arī zinātnieku un analītiķu skatījumā, lai rastu atbildes un risinājumus sarežģītos jautājumos, šodien Latvijas Universitātes (LU) 75.konferences atklāšanas akadēmiskajā plenārsēdē teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Pēc viņa paustā, kopš neatkarības atjaunošanas Latvija ir veikusi milzīgu attīstības lēcienu, taču ceļš uz labklājību nav bijis bez kļūdām, tāpēc Latvijai zinātnieku diskusijas ir nepieciešamas.

Turklāt Vējonis norādīja, ka zinātnieka ētikas kodekss paredz, ka viņam savas spējas jāizmanto sabiedrības labā.

Valsts prezidents sacīja, ka Latvija var lepoties ar saviem zinātniekiem, tie godam nes valsts vārdu pasaulē. Latvijas zinātniekiem nepieciešams vēl aktīvāk darboties starptautiskā līmenī - nepieciešama pārrobežu sadarbība un starptautiski atzīti darbi, viņš uzsvēra.

"Latvija ir lepna par saviem zinātniekiem, kas darbojas ārzemēs, it īpaši, ja viņi neaizmirst par Latviju un veido sadarbības "tiltus"," piebilda Vējonis.

Vienlaikus viņš izteica atzinību LU, kas gatavo gan zinātniekus, gan speciālistus dažādās jomās. Vējonis akcentēja, ka LU zinātnieku radošums un sadarbība ar komersantiem radījusi produktus, ko izmanto starptautiskas organizācijas, tādējādi nodrošinot latviešu valodas ilgtspējību.

Prezidents Latvijas zinātniekiem novēlēja izlēmību, tiekšanos uz izcilību, drosmi raudzīties nākotnē un būt prasīgiem pašiem pret sevi. Tāpat prezidents novēlēja lielus zinātniskus atklājumus, kas popularizētu valsti pasaulē, kā arī mazus atklājumus, kas palielinātu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Latvija pāri visām! 28.01.2017, 15:06:31

    Nu, protams, politiķi ir turpat vismazāk intelektuālā sabiedrības daļa, iznireļi.
    Vēlētāji, kas par šādiem balso, gan ir vēl mazāk intelektuāli...

  • 0
    Zobu Feja 29.01.2017, 20:06:03

    Šo, kārtējo komunistu ZZS pajoli un ākstu kāds vispār par pilnu ņem?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: