SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” aicina topošās māmiņas apmeklēt izglītojošu lekciju ciklu, kas palīdz sagatavoties mazuļa piedzimšanai.

Četru lekciju cikls sniedz gan praktiskas zināšanas par dzemdību procesu un zīdainīša aprūpi, gan dod psiholoģisko gatavību dzemdībām un mazuļa ienākšanai ģimenē. Vienlaicīgi lekciju apmeklēšana ir iespēja satikties ar citiem topošajiem vecākiem. Kopumā tiek piedāvātas četru dažādu tēmu lekcijas – Dzemdības un pēcdzemdību periods, Pozas un elpošana dzemdībās, Krūts barošana, kā arī Handlings – prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.

Lekcijas notiek trešdienās „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” jaunā korpusa pirmā stāva konferenču zālē (ieeja no Vasarnīcu ielas). Cena par vienas lekcijas apmeklējumu ir 5,70 EUR, ja topošā māmiņa uz lekciju nāk kopā ar vīru vai citu tuvinieku, tad maksa ir 8,60 EUR. Uzziņas un pieteikšanās lekcijām pa tālruni 63624404 vai personīgi, ierodoties dzemdību nodaļā pie vecmātēm.

Lekciju grafiks 2017.gada februārī:

01.02.2017. plkst.17.00

Dzemdību un pēcdzemdību periods”
Lekcijā iespējams uzzināt par dzemdību procesu, par to kā dzemdības sākas un kad ir vislabākais laiks, lai brauktu uz nodaļu. Bieži vien jaunās māmiņas uz nodaļu atbrauc par ātru – dzemdību priekšvēstnešu laikā, kas parasti pāriet un grūtniecei nereti jādodas atpakaļ uz mājām. Tāpat šajā lekcijā tiek runāts par to, kādas sajūtas var būt pēcdzemdību periodā.

08.02.2017. plkst.17.00

Pozas un elpošana dzemdībās”
Lekcijā grūtniecēm tiek mācīta pareiza elpošana, kas īpaši svarīga ir dzemdību beigu fāzē, lai ar pareizu elpošanu bērniņam palīdzētu piedzimt, nevis viņam kaitētu. Tāpat tiek rādītas, kādas pozas vislabāk pielietot. Pozas ir jāmaina, it īpaši, ja dzemdības ir garas. Ļoti labi palīdz bumba, tādēļ arī lekcijā grūtnieces izmēģina pozas uz bumbas.

15.02.2017.
plkst.16.00

Krūts barošana”
Lekcijā iespējams uzzināt, kā barot mazuli, cik daudz piena sākuma periodā mazulim vajag un tamlīdzīgi. Tāpat māmiņām stāsta, kā un ko ģērbt mazulim, kā viņu vannot un daudz ko citu.

22.02.2017.
plkst.17.00

Handlings” - prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.
Lekcijā var uzzināt, kā pareizi bērniņu turēt uz rokām, kā viņu ģērbt, kā pamperīti likt, lai mazulis tiktu kustināts pareizi un viņam nebūtu paaugstināts tonuss. Šī lekcija lieti noderētu arī tētiem, jo arī tētis bērniņam mainīs pamperi un auklēs viņu.

Plašāka informācija par slimnīcā sniegtajiem pakalpojumiem un veselības aprūpes aktualitātēm pieejama mājas lapā: www.ziemelkurzemesslimnica.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: