Ventspilī ir apzinātas vairākas gājēju pārejas, kam būtu nepieciešams kvalitatīvāks un spēcīgāks apgaismojums, ir uzsākts darbs pie ielu nosaukumu plāksnīšu izgatavošanas un uzstādīšanas ņemot vērā ventspilnieku ierosinājumus, kā arī pilsētā uzstādītas vairākas jaunas ceļa zīmes.

Ir noslēgusies cenu aptauja un drīzumā tiks uzsākti darbi, lai izgaismotu gājēju pāreju Jūras – Aleksandra ielu krustojumā, tāpat pašlaik notiek dokumentācijas sagatavošanas darbi, lai tuvākā laikā izsludinātu cenu aptaujas par gājēju pāreju papildu izgaismošanu Kuldīgas – Pāvila, Pētera - Ganību ielu krustojumos, kā arī Sarkanmuižas dambī.

Jau ziņots, ka gājēju pārejām Sarkanmuižas dambī posmā no Brīvības ielas līdz Lāčplēša ielai projektos tiek paredzēts ne tikai papildu apgaismojums, bet arī aprīkošana ar luksoforiem, jo pašlaik pārejas neatbilst Latvijas valsts standarta prasībām, jo divjoslu vienvirziena ielā nedrīkst būt neregulējamas gājēju pārejas. Papildu apgaismojuma izbūves darbi tiks uzsākti jau tuvākā laikā.

P/i “Komunālā pārvalde” speciālisti jau ir apzinājuši vietas, kur nepieciešams atjaunot vai uzstādīt ielu nosaukumu plāksnītes, paši apsekojot pilsētu, kā arī ņemot vērā līdz šim sniegto iedzīvotāju informāciju. Taču joprojām noderīga būs ikviena iedzīvotāja sniegtā informācija par trūkstošām ielu nosaukumu plāksnītēm, ļaujot pārliecināties, ka konkrētā vieta jau ir iekļauta plānā, vai arī, norādot, ka ar šiem datiem darbu plāns vēl jāpapildina. Darbus plānots veikt līdz februāra beigām.

Katoļu ielā posmā no Pētera ielas līdz Inženieru ielai turpmāk darbosies ātrumu ierobežojošā ceļazīme “30 km/h”, kas pēc iedzīvotāju lūguma uzstādīta, lai uzlabotu gājēju drošību šajā rajonā, kur atrodas bērnu dārzs, futbola laukums un skola.

Autostāvlaukumā pie bērnu dārza “Bītīte” invalīdu stāvvieta pārcelta citā vietā, lai vecāki ērtāk un drošāk varētu izņemt savu bērnu no bērnu dārza. Iepriekš iekārtotā auto novietošanas shēma autostāvlaukumā apgrūtināja auto manevrēšanu un apgriešanos.

Savukārt pie slēpošanas kalna “Lemberga hūte” esošā pieturvietas zīme, kas norāda, ka pietura paredzēta tikai autobusiem, papildināta ar laika ierobežojošu ceļazīmi “09:00-18:00”, kas nozīmē, ka ārpus zīmē norādītā laika pieturā drīkst novietot jebkāda veida transporta līdzekli.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    es 25.01.2017, 15:25:12

    Tātad Sarkanmuižas dambī posmā no Brīvības ielas līdz Lāčplēša ielai būs 4 luksofori?

  • 0
    R. 25.01.2017, 16:10:43

    Droši vien. Neskaitot izmaksas (kas šobrīd nav svarīgi, jo ir jāizpilda drošības prasības), tas nebūs nekas slikts, pieņemot, ka sarkanais iedegsies tikai pēc gājēju pieprasījuma.
    Vienīgi jācer, ka šiem luksoforiem nebūs tik ilgs "domāšanas laiks", kā tas ir šāda tipa luksoforam uz Lielā prospekta, virzienā no Brīvības ielas uz Tobago. :)

  • 0
    qwerty 25.01.2017, 17:48:59

    ... jo divjoslu vienvirziena ielā nedrīkst būt neregulējamas gājēju pārejas...
    Tad pēc šīs līdzības ņemot , Ganību vs Kuldīgas pāreja pie Narvesen kioska arī būs aprīkota ar luksaforiem?

  • 0
    Nif nifs 26.01.2017, 09:18:40

    Pa Sarkanmuižas dambi nepatīkami braukt, visu laiku ļoti jāpasē, lai kāds pēkšņi neuzlec uz gājēju pārejas. Jo braucot aiz koku stumbriem grūti redzēt. Varbūt pat labāk, ja būs luksofori.

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 26.01.2017, 13:56:56

    Vēlamies precizēt, ka pašlaik tiks veikti gājēju pāreju izgaismošanas darbi, bet pāreju aprīkošana ar luksoforiem, kur par to nepieciešamību norādījuši CSDD Audita daļas eksperti, tiks veikta tad, kad šādam mērķim būs pieejams ES struktūrfondu finansējums.

    Tāpat jāatzīmē, ka luksoforu ierīkošana divjoslu vienvirziena ielā katrā atsevišķā gadījumā jāizvērtē individuāli un no dažādiem aspektiem, piemēram, var būt gadījumi, kad jau esošie ar luksoforiem regulējamie krustojumi atrodas salīdzinoši tuvu viens no otra un papildu luksofors pie starp tiem ierīkotas gājēju pārejas nav nepieciešams. Katru šādu gadījumu izvērtē jomas speciālisti. Pašlaik par citām divjoslu vienvirziena ielām pilsētā speciālisti nav izteikuši norādes par nepieciešamību tajās ierīkotās gājēju pārejas aprīkot ar luksoforiem. Paldies par ieinteresētību!

  • 0
    еs 28.07.2017, 14:20:51

    Ja nav pieejams ES struktūrfondu finansējums, tad Komunālajai pārvaldei jāvirza jautājums par grozījumiem 2017.gada Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: