Ventspilī projektēšanas stadijā šobrīd ir divi nozīmīgi sporta un aktīvās atpūtas objekti – jauns peldbaseins un rodeļu trase. Lai varētu pieņemt pamatotu un uz personīgās pieredzes balstītu lēmumu par jaunbūvējamiem objektiem, Ventspils pašvaldības pārstāvji kopā ar nozares speciālistiem devušies pieredzes apmaiņā uz ārvalstīm.

Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs Māris Bože, Olimpiskā centra “Ventspils” valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, Arhitektu biroja “Nams” arhitekts Māris Malahovskis un Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs pabija komandējumā Šveicē, Usteres pilsētā, kur apmeklēja jauno pilsētas peldbaseinu. Ustere atrodas netālu no Cīrihes un tajā dzīvo 30 000 iedzīvotāju. Šajā Šveices pilsētā tikko pabeigta jauna un mūsdienīga peldbaseina būvniecība, kura konceptuālais risinājums ir līdzīgs Ventspils jaunā peldbaseina iecerei.

Pieredzes apmaiņas braucienā tika apmeklēta arī peldbaseinu ražotne “Mytrha Pools”, kas atrodas četrus stundu braucienā no Usteres pilsētas. “Mytrha Pools”, izmantojot īpašas tehnoloģijas, būvē un uzstāda peldbaseinus Eiropas un pasaules nozīmīgākajām sacensībām.

Savukārt no 27. līdz 30.janvārim Ventspils pilsētas domes deputāts Aigo Gūtmanis, Ventspils pilsētas domes izpilddirektora 1.vietniece, kapitāla pārvaldības nodaļas vadītāja Rita Ozoliņa, Olimpiskā centra "Ventspils" izpilddirektors Jurģis Liepājnieks un SIA "JVA SPORTS" pārstāvis Jānis Vanags kā konsultants Polijā un Čehijā apmeklēs kopumā piecas vissezonas rodeļu trases. No tām trīs ir Polijā (Karpacz 2001.g. trase ar 800 m nobraucienu un 2016.g. trase ar 530 m nobraucienu, Szklarska Poreba 2010.g. trase ar 550 m nobraucienu), bet divas trases Čehijā (Mlade Buky, 2011.g., 985 m nobrauciens un Pec pod Snezkou, 2007.g., 660 m nobrauciens).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: