Kopš šī gada sākuma Ventspils pašvaldība visiem Ventspilī deklarētajiem bērniem līdz trīs gadu vecumam kompensē bērnu alergologa apmeklējumu 90% apmērā.

Visiem Ventspilī deklarētajiem bērniem līdz trīs gadu vecumam par saņemto bērnu alergologa pakalpojumu tiek piešķirts pabalsts 90% apmērā, taču ne vairāk kā 30 eiro par vienu apmeklējuma reizi. Pabalstu iespējams iegūt pēc speciālista apmeklējuma, poliklīnikā aizpildot īpašu veidlapu un pievienojot tai ārsta apmeklējuma čeku. To iespējams izdarīt arī pilsētas Sociālajā dienestā. Šādas izmaiņas paredz Ventspils pilsētas domes veiktie grozījumi saistošajos noteikumos nr. 1 «Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā». Saistošo noteikumu grozījumi izstrādāti, ņemot vērā Ventspils pilsētas iedzīvotāju ierosinājumus pašvaldības programmas «Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta» aptaujā.

Bērnu alergologi poliklīnikā pieņem kopš pagājušā gada rudens. Ventspils poliklīnika piesaistījusi bērnu alergologus, jo nepieciešamību pēc šāda speciālista Ventspils iedzīvotāji izteica pašvaldības īstenotās programmas «Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta» aptaujā. Alergoloģe Regīna Pakalne pieņem bērnus ar ādas alerģisku saslimšanu simptomiem, kā arī veic ādas alergēnu testus. Savukārt alergoloģe-pulmonoloģe Līga Berķe pieņem bērnus ar elpceļu alerģisku saslimšanu simptomiem, kā arī veic spirogrammu jeb grafisku elpošanas kustību pierakstu. Abas speciālistes ikdienā strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā, un Ventspilī pieņem reizi mēnesī. Proti, vienā mēnesī pieņem bērnu alergoloģe, bet nākamajā – bērnu alergoloģe-pulmonoloģe.

Iegūt vairāk informācijas un pierakstīties uz vizīti pie minētajām speciālistēm iespējams, personīgi ierodoties Ventspils poliklīnikas reģistratūrā vai zvanot pa tālruņa numuru 636 22131. Speciālistu pieņemšanas datumi regulāri tiek atjaunoti Ventspils poliklīnikas mājaslapā www.ventspilspoliklinika.lv. Ņemot vērā, ka viena no ārstēm specializējas elpceļu alerģiju ārstēšanā, bet otra ādas alerģiju ārstēšanā, pirms pierakstīšanās uz vizīti lūgums izvērtēt, kurš no abiem speciālistiem bērnam nepieciešams.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: