Uzvaru sērija Čempionu līgā pārtrūkusi BK "Ventspils" basketbolistiem, kas viesos nespēja uztaustīt spēles paveienu un ar 68:84 piekāpās lietuviešu "Neptūnas".

“Neptūnas” komandai pēdējā laikā zaudējumi sakrājušies visai lielā kaudzītē, kas varēja nozīmēt, ka ventspilniekus sagaidīs visai dusmīgi mājinieki. Savukārt “Ventspilij” pēdēja laikā padevusies astoņu uzvaru sērija, tā kā garastāvoklis noteikti bija labs, turklāt vēl diezgan kuplā skaitā līdzi bija devušies komandas līdzjutēji. Tas viss solīja labu basketbola vakaru.

Ventspilnieki maču sāka ar Villiju Dīnu, Folarinu Kempbelu, Kristapu Janičenoku, Edgaru Žeļoni un Ronaldu Zaķi, bet mājinieki jau starta sastāvā devās vēl nesenais ventspilnieks Džerajs Grants. “Ventspils” sastāvā spēlei pēc ilgāka pārtraukuma bija pieteikts arī Artis Ate. Nepilnas minūtes laikā “Ventspils” divas reizes pazaudēja mājiniekus uz tālmetienu līnijas un dabūja savā grozā sešus punktus. Tikai tad savu pirmos punktus guva arī viesi, kad pēc caurgājiena precīzs bija Kempbels. “Neptūnas” ātri tika septiņu punktu attālumā, tomēr ceturtdaļas vidū pēc Dīna soda metiena komandas šķīra tikai viena metiena tiesa – 9:11. Diemžēl stabilitāti ar to pašu atrast neizdevās. Laiku pa laikam iekrītot aizsardzībā, kā arī diezgan daudz grēkojot ar metieniem un cīņu par atlēkušajām bumbām, pirmās desmit minūtes “Ventspils” noslēdza ar četru punktu deficītu – 16:20.

Otrās ceturtdaļas sākumā komandas apmainījās minūtes pārtraukumiem. Vispirms īsa laikā piecus punktu pēc kārtas ar Žeļoņa tālmetienu un Dīna pustālo metienu guva viesi, bet pēc tam ar tādu pašu zibenīgu izrāvienu atbildēja mājinieki. Taču, ja lietuviešiem minūtes apspriede palīdzēja, tad “Ventspils” krīzi tas neapturēja. “Neptūnas” līdz ceturtdaļas vidum atjaunoja septiņu punktu pārsvaru (30:23), bet uzelpot ļāva divi Māra Gulbja tālmetieni.

Diemžēl aizsardzībā komanda spēlēt īsti negribēja – par lēnu, par maigu, bez nepieciešamās enerģijas. Mājinieki, agresīvi cīnoties abos laukuma galos un prasmīgi liekot lietā ventspilnieku piedāvātos aizsardzības robus, pirmo puslaiku noslēdza ar drošiem plusiem – 38:31. Un ar jau deviņām bumbām pie viesu groza, kas tikai vēlreiz apliecināja, kurš pirmajā puslaikā spēlēja agresīvu basketbolu.

Lielāko daļu trešās ceturtdaļas mājinieku pārsvars turējās ap četriem punktiem, ventspilniekiem mijās labas un ne tik labas epizodes, tāpēc tuvāk tikt neizdevās. Iespējams, “Ventspils” spēle bija kļuvusi nedaudz agresīvāka, ar ko gan mača laušanai nepietika. Trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc Omari Džonsona tālmetieni klaipēdieši panāca jaunu plusu rekordu – 55:47. Tieši šajā brīdī ventspilnieki noķēra sāncenšu vājuma brīdi, guva sešus punktus pēc kārtas un varēja iemest vēl, taču tiesneši vispirms saskatīja nostaigātu Aigaram Šķēle, bet pēc tam arī strīdus bumbu. Pēdējā uzbrukumā rezultatīvākais neptūns Lerijs Drū iemeta no tālās – 58:53.

Pirmās četras izšķirošās ceturtdaļas minūtes “Ventspils” aizvadīja pagalam nesekmīgi, gūstot vien četrus punktus, bet savā grozā salaižot 12, ļaujot mājiniekiem tikt pie +13 (70:57). Diemžēl atlikušajā laikā pietuvoties izdevās tikai uz īsi brīdi, toties “Neptūnas” vairākas reizes precīzi metot no tālās distances, mača beigās savu pārsvaru palielināja. “Ventspils” uzvaru sērija tika pārtraukta ar zaudējumu 68:84.

Skaidrs, ka pēdējās kārtas mačā Ventspilī starp mūsējiem un grieķu PAOK izšķirsies grupas ceturtās vietas liktenis, taču nu jau skaidrs arī tas, ka ventspilnieki jau nodrošinājuši sev vietu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Starp citu, PAOK un Žanis Peiners vēl nav, tā ka pie mums brauks ārkārtīgi motivēti viesi. Cīņu turpina četras labākās komandas no katras grupas un četras labākās no piektās vietas ieguvējām, bet jau šobrīd skaidrs, ka Ventspils, arī paliekot piektajā vietā (zemāk komanda noslīdēt vairs nevar), nekādi nevar kļūt par vienīgo lieko. D grupā uz piekto vietu pretendē beļģu Oostende un horvātu Cibona, kas var finišēt vien ar sešām uzvarām.

Neptūnas - Ventspils 85:68 (20:16, 18:16, 20:22, 26:15)
Neptūnas: Drū 22 (6rp), Grants 13 (8ab), Gridžūns 10, Mažeika 10, Kačins 8 (6ab), Beirons 7, Džonsons 7, Šarakausks 5
Ventspils: Dīns 18 (6rp), Gulbis 13 (6ab), Žeļonis 12, Zaķis 9, Janičenoks 6, Šķēle 4, Ziediņš 4, Kempbels 2, Jakovičs, Ate

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ozols 19.01.2017, 09:03:22

    Tik un tā esam tikuši tālāk !!! :) MALAČI !

  • 0
    ozols 24.01.2017, 07:56:53

    Zaķi šodien jālec un jādanko ! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: