Pabeigti atjaunošanas darbi administratīvajā ēkā Ventspilī, Jūras ielā 34, kur darbu atsāks Ventspils prokuratūra un citas valsts iestādes. Ēkas pārbūve izmaksājusi nepilnus trīs miljonus eiro, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) Komunikācijas daļā.

Administratīvās ēkas pārbūve tika sākta 2015.gada novembrī. Izstrādājot būvprojektu, izvēlēts optimālākais un energoefektīvākais risinājums, kā rezultātā ēkā būtiski - par 73% - samazināts siltumenerģijas patēriņš, vienlaikus saglabājot veiksmīgu arhitektūras risinājumu un ēku pielāgojot cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Atjaunotā ēka atbilst A līmeņa energoefektivitātes jeb zemas enerģijas patēriņa ēkas klasei. Plānots, ka tai būs zemākais enerģijas patēriņš no VNĪ pārvaldībā esošajām ēkām – siltumenerģijas patēriņš apkurei plānots līdz 44,7 kilovatstundām uz vienu ēkas kvadrātmetru gadā.

Pārbūves rezultātā izmainījies arī ēkas kopējais veidols - tas veidots atturīgs un gaišā tonalitātē, sasaucoties ar blakus esošo Ventspils pilsētas domes ēku.

"Saskanīgais ēkas koptēls, kas nekopē, bet stilizēti sasaucas ar Ventspils pilsētas domes ēkas konstruktīvo risinājumu, iegulst pilsētvides modernajā koptēlā. Īpašs gandarījums ir par sasniegto ēkas energoefektivitātes klases A līmeni, kas ir augstākais energoefektivitātes vērtējums biroja ēkām," atzina VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols.

Papildus administratīvās un garāžas ēkas atjaunošanas darbiem veikta arī ārējo inženiertīklu un automašīnu stāvlaukuma izbūve. Ēkas teritorija akcentēta ar bruģa segumu, kura rakstā izmantota Kurzemes segas stilizācija – divkrāsu bruģa laukumi mijas ar vienkrāsainu pelēku bruģi. Atpūtas zonas siltajā sezonā rotās ziedu stādījumi.

Atjaunotajā ēkā strādās Ventspils prokuratūras, Ventspils tiesas Zemesgrāmatu nodaļas, Drošības policijas Ventspils reģionālās nodaļas, Valsts zemes dienesta Kurzemes reģionālās nodaļas Ventspils biroja un Valsts valodas centra darbinieki.

Ēkas atjaunošanas projekta kopējās izmaksas bija 2 929 137 eiro. Projekts daļēji līdzfinansēts no Eiropas Savienības fondiem darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" pasākumā "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās".

Šī ēka ir pirmā, kur VNĪ īstenoja energoefektivitātes paaugstināšanu šajā darbības programmā.

Būvprojekta autors bija SIA "Skonto būve", bet galvenais būvdarbu veicējs - SIA "Kvadrum". Objektu uzraudzīja būvuzraugs SIA "Būves un būvsistēmas".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: