Trešdien, 21. decembrī no plkst. 16:00 – 19:00 Ziemas saulgriežu vakarā notiks pasākums „Ziemassvētku laboratorija”. Tajā bērniem un jauniešiem būs iespēja jautri pavadīt laiku, piedaloties dažādās aizraujošās nodarbēs un aktivitātēs.

Pasākums norisināsies tehnoloģiju muzejā “Kurzemes Democentrs” un dalība pasākumā ir bez maksas.

Lai ieskandinātu Ziemassvētku sajūtu, bērni un jaunieši varēs piedalīties četrās aizraujošās tehniski radošajās darbnīcās, kur katram dalībniekam būs iespēja pašam aktīvi darboties un radīt ko sev, savai ģimenei vai draugiem:

  • Sniega piku katapults” – dalībnieku uzdevums no dotajiem materiāliem ir izveidot pašiem savu katapultu un pēc tam to testēt dažādās disciplīnās kā distance un precizitāte. Dalībnieki katapultas var veidot individuāli vai arī darbojoties grupās.

  • Iededz egli” – tehniski radošajā darbnīcā dalībnieki uzzinās par gaismas avotiem, gaismas diožu pielietojumu un elektrisko ķēdi. Praktiskas darbošanās ietvaros, izmantojot jauniegūtās zināšanas un saslēdzot elektrisko ķēdi, būs iespēja iedegt pašam savu Ziemassvētku egli. Pēc darbošanās izgatavoto lietu varēs ņemt līdzi uz mājām, kas lieliski iederēsies kā rotājums eglītē.

  • Uzbūvē torni” – šī darbnīca spēs aizraut visa vecuma dalībniekus. Izmantojot dažādus materiālus dalībnieki būvēs torņus un iejutīsies īstu inženieru ādā, lai spētu uzbūvēt visaugstāko torni, to neapgāžot. Dalībnieki uzzinās ne tikai par atbalsta punktiem un simetriju, bet arī par torņu konstruēšanas pamatiem.

  • Gudrais plastilīns” – darbnīcā apmeklētāji uzzinās par siltuma īpašībām un krāsu mainību, kā arī paši veidos savu maģisko plastilīnu, kas ne tikai mirguļos, bet arī spēs mainīt krāsu, atkarībā no ķermeņa temperatūras. Pēc nodarbības, izgatavoto plastilīnu katrs dalībnieks varēs ņemt līdzi uz mājām.

SIA Aspired, kas ir pasākuma “Ziemassvētku laboratorija” organizators, aicina Ventspils bērnus un jauniešus kopā ar ģimenēm apmeklēt pasākumu, kur arī būs iespēja izzināt klimata pārmaiņas interaktīvā veidā: piedalīties auto sacīkstēs, ar domu spēku izglābt pasauli, samazināt CO2 piesārņojumu, ar velosipēdu doties energoefektivitātes pasaulē u.c. aktivitātes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: