Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai valsts līmenī noteiktu vienu dienu, kurā cilvēki atpūstos no elektroniskajiem saziņas līdzekļiem.

Kā iniciatīvas pieteicēja norādīts Jānis Paeglis. Viņš pauž viedokli, ka cilvēkiem vismaz vienu dienu gadā būtu lietderīgi atteikties no 21.gadsimta ierīcēm - telefoniem, datoriem, planšetdatoriem, interneta, televīzijas.

Paeglis piedāvā šādu dienu noteikt 9.septembrī. Paeglis piedāvā likumā šo dienu noteikt kā atzīmējamo dienu. Iniciatīvas autors uzsver, ka tie, kas šajā dienā būs darbā, "nekādā ziņā nebūs zaudētājs, jo būs atļauts izmantot telefonu darba vajadzībām, bet ne izklaides nolūkiem".

"Cilvēkiem šajā dienā jāaizmirst par mobilo internetu, par mājas ierīcēm, kas saistītas ar internetu, un jādodas ārpus mājas, jāsatiek draugi, radi, tuvinieki, jāvelta laiks sportam, ceļošanai, sava mājokļa uzlabošanai," rosina iniciatīvas iesniedzējs.

Neskatoties uz ieceri uz vienu dienu atteikties no elektroniskajām saziņas ierīcēm, viņš vienlaikus mudina kādā no sociālajām vietnēm izveidot svētku atzīmētāju lapu ar konkursiem un forumiem, lapas atbalstītājiem, blogu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: