Likuma izmaiņas, kas paredz aizliegt tirgot alu plastmasas pudelēs, kuru tilpums lielāks par vienu litru, varētu stāties spēkā 2020.gada 1.septembrī.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien pirms galīgā lasījuma vērtēja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, un vienojās par šādu normas spēkā stāšanās laiku.

Komisijas vadītājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), kā arī Veselības ministrija mudināja agrāk sākt īstenot šo normu - no 2018.gada 1.septembra, tomēr deputātu vairākums šo ieceri neatbalstīja.

Sākotnēji bija paredzēts, ka grozījumi varētu stāties spēkā 2017.gada 1.septembrī.

Paredzēts, ka šādi ierobežojumi attieksies uz alu, raudzētiem dzērieniem, starpproduktiem un pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem. Savukārt tos nepiemērot varēs tad, ja iepakojums izgatavots no stikla, keramikas, koka, metāla vai kompleksā iepakojuma, kas sastāv no polimēra vai lamināta maisa, kas iepakots kartona kastē.

Tāpat šāds ierobežojums netiks piemērots, ja šos alkoholiskos dzērienus tirgos to ražošanas vietā.

Grozījumi paredz neļaut pārdot alu plastmasas pudelēs virs 0,5 litriem, ja tā absolūtā spirta daudzums pārsniegs 5,8 tilpumprocentus. Savukārt, ja absolūtā spirta daudzums alkoholiskajā dzērienā nepārsniegs 5,8 tilpumprocentus, tā iepakojuma tilpums vienalga nedrīkstēs pārsniegt vienu litru.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    Novadnieks 07.12.2016, 15:42:26

    Nevar taču iznīcināt barotni,no kuras paši barojas.Tā kā mūsu valstī ir totāla nabadzība un lielākais vairākums nabagi ir dzērāji,tad šie lielie "bamšļi" tiek patērēti lielā daudzumā.Ražotājiem un ražotāju"jumtam" no visa šitā ienākumi ir ļoti lieli,tā kā arī nākošā Saeima parūpēsies lai lielie ali būtu arī turpmāk pēc 2020 gada 1 septembra.

  • 0
    Latvija pāri visām! 08.12.2016, 11:43:38

    Bet visādi nodokļu palielinājumi un citi cilvēku apgrūtinājumi gan stājas spēkā fiksi!

  • -1
    Novadnieks 08.12.2016, 12:22:59

    Kāpēc tev,Kurzemniek,cilvēkam ar loģisku pieeju pie daudzām nopietnām lietā ir pareizs skatījums,bet ir lietas,kur tavs skatījums ir galīgi garām.Loti labs ir tavs komentārs šajā tēmā,kā naglai pa galvu.

  • -1
    Latvija pāri visām! 08.12.2016, 18:25:37

    Novadniek, Dievs mani nav apdalījis ar pareizu skatījumu daudzos jautājumos:) Šo to atņēmis, šo to uzdāvinājis..

    Mana labvēlība pret krieviem un Krieviju, pret ko daudzi iebilst,
    izriet no objektīviem faktoriem.
    Varu pateikt, ka ~ 2012. vēl domāju par šo jautājumu mainstrīmā, t.i.paredzami, bet tad radās izpratne.
    Arī tā, ka izmantojot vēsturiskos aizvainojumus,
    mūs valdošie mākslīgi naido šai jautājumā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: