Šodien stājas spēkā noteikumi, kas nosaka stingrākas prasības automašīnu riepām. Šā gada janvārī Ministru kabinets apstiprināja grozījumus normatīvajos aktos, kas paredz pilnveidot transportlīdzekļu tehnisko kontroli, tostarp valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem.

Ar grozījumiem noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem paredzēts pilnveidot transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates procedūru, nosakot stingrākas prasības riepām.

Proti, sākot ar šodienu, uz vienas ass riepām būs jābūt ne tikai viena izmēra, bet arī viena modeļa un protektora zīmējumam. Tehniskās apskates laikā tiks fiksēts vecākās riepas izlaiduma gads, un tas tiks informatīvi atspoguļots tehniskās apskates protokolā, lai katrs autovadītājs varētu izvēlēties savus drošas braukšanas apstākļus un vadīšanas stilu. Noteiktas arī stingrākas prasības kravas transportlīdzekļu, to piekabju un autobusu riepu protektora dziļumam.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos arī paredz, ka automobiļiem ar pašdiagnostikas iekārtu (OBD) tiks kontrolētas adaptīvās gaismas sistēmas, kā arī pārbaudītas dīzeļmotoru atgāzes automobiļiem ar "Euro6" dzinējiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons 04.12.2016, 09:55:11

    O,jā,es zin un ievēro.To rēp man ir liel krājum un viss no vien šnitt-6,70-15 / 170-380,un tad es var braukt droš pa ziem un pa vasar.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: