Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa atgādina, ka 2016.gada 15.novembris ir 2016.gada nekustamā īpašuma nodokļa 4.maksājuma termiņš.

Informāciju par nodokļa maksājuma apmēru Jūs varat iegūt un maksājumus ātri un ērti veikt, reģistrējoties portālā www.epakalpojumi.lv (sadaļa «Nekustamā īpašums/Mans nekustamā īpašuma nodoklis”), kā arī, portālā www.latvija.lv (e-pakalpojums “Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa tiešsaistē”

Abos minētajos portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai).

AICINĀM izmantot portāla www.epakalpojumi.lv sniegtās iespējas un pieteikties arī turpmākai nodokļa maksāšana paziņojumu saņemšanai uz Jūsu norādīto e-pastu, kā arī pieteikties atgādinājumu saņemšanai e-pastā vai īsziņas veidā uz mobilo tālruni (SMS) par NĪN apmaksas termiņa tuvošanos. Atgādinājuma vēstule uz norādīto e-pastu tiks izsūtīta septiņas dienas pirms maksāšanas termiņa, bet SMS veidā – maksāšanas termiņa samaksas dienā.

Uzziņām: Finanšu nodaļas nodokļu administratori: privātmājas - tālr. 63601159; dzīvokļu īpašumi - tālr.63601184, 63601188, juridiskās personas - tālr.63601147.

e-pasts: finanses@ventspils.lv.

Informācija klātienē: Ventspils pilsētas dome, Jūras ielas 36, Ventspils 8. un 11.kab. (1.stāvs).

Plašāka informācija par pakalpojumiem pieejama Ventspils pilsētas portālā (http://www.ventspils.lv/lat/pakalpojumi/kategorijas/nekustama_ipasuma_nodoklis/)

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • 0
    Novadnieks 11.11.2016, 07:27:35

    Kārtējais afēristu atgādinājums lētticīgiem vēlētājiem.Cilvēks dzīvo īres dzīvoklī,bet no viņa prasa naudu kā par īpašumu.Labprāt šiem prasītājiem veltītu vienu kārtīgu vārdu krājumu,bet tad dzēsīs komentāru.
    Aizejiet uz to finanšu nodaļu un izsakiet savu pamatoto neapmierinātību.Atbilde būs pēc sena nodrāzta scenārija:"Tāds ir likums".Ja es nodarbošos ar krāpšanu,šantāžu un citām cūcībām,tad policija mani ņems ciet,bet kabinetos sēdoši ierēdņi to dara,slēpjoties aiz likuma burta.Nožēlojami,bet jāpiemin ir atkal multene "Mauglis",kur šakālis tīģera aizsegā jutās varenāks par pašu tīģeri.

  • 0
    norge 11.11.2016, 13:06:31

    visa visuma tie kas dzivo pasvaldibas dzivoklos vai ta saucamos socialos dzivoklos nava jamaksa ne ipasuma nodoklis ne zemes nodoklis , bet tikai jamaksa ire jo dzivokli nepieder viniem , un pasvaldibai butu jaremonte un jauztura dzivokli neprasot par to kaut papildus samaksu jo vini ir tikai irnieki . bet ventspili un latvija jau savadak neka visur citur

  • -3
    vai man dieniņ!!! 11.11.2016, 14:41:42

    Tad kad īres maksā ietilps visi nodokļi, remonti un citas izmaksa īpašniekam, tad ari varēsiet prasīt, lai jums visu remontē un apmaksā.

    Bet kad maksājat 20 EUR mēnesī un vēl nīdat, ka kautkas pienākas, tad tas jau kļūst smieklīgi.

    Kur ir tā pilsēta un valsts, kur dzīvo pa velti īrētā dzīvoklī un saimnieks vēl apmaksā visus dzīvokļa izdevumus? Lūdzu, gaidu studijā, lai uz turieni - leiputriju pārceltos.

  • 0
    Latvija pāri visām! 11.11.2016, 15:41:19

    Ārprātiņš laikam pats no tā nopelna, ka metas te par advokātu.
    Nevajag aizmirst, ka dzīvokļu fonds pilnībā ir mantojums no baigās okupācijas varas jeb padomju tautas kopmantas, kā nu kuram patīk labāk:)
    Un tad cita vara apliek ar īpašuma, jāsmejas, nodokli to, kas cilvēkiem pat nepieder un ko pati nav nedz būvējusi ne cēlusi...

  • 0
    Novadnieks 11.11.2016, 17:43:08

    Kurzemniek,kāpēc šeit tu komentē ar skaidro un veselo saprātu,bet citur tev aiziet galīgi garām?

  • 0
    Anita 11.11.2016, 18:04:55

    Šoreiz pilnībā piekrītu Kurzemniekam, tas vien jau ir daudz , ka par padomjlaikā celtajiem dzīvokļiem prasa īres maksu +apsaimniekošanas maksu+PVN pie apsaimniekošanas maksas+ NĪN un zemes nodokli, neatkarīgi cik stāvu māja ir uz tā zemes pleķīša , un tas viss par īres dzīvokli ,kas nav īpašums, nu tie ,kam tie dzīvokļi ir īpašumā ,lai arī maksā, jo viņi tos var pārdot un saņemt daudz lielāku summu ,nekā ir ieguldījuši dzīvokli privatizējot ,piedevām vēl ja sertifikātus nopirka par smiekla naudu no cilvēkiem ,kas bija dažādu iemeslu dēļ spiesti tos pārdot.

  • -1
    Latvija pāri visām! 11.11.2016, 19:40:51

    Mēs, cilvēki, esam dažādi, ar dažādām domām dažādos jautājumos, bet vienādām citos.

  • -4
    gg65 12.11.2016, 01:51:20

    1. kurš Jums spiež dzīvot šajos pašvaldības dzīvokļos? Meklējiet dzīvokli, kur Jums ne par ko nav jāmaksā. Skarbi, bet fakts!
    2. Dzīvokļa īpašniekam ir pilnas tiesības prasīt par dzīvokļa izmantošanu jebkādu naudu. Kāda tev atšķirība vai dzīvokļa izmaksas ir "īre 20 euro + nodoklis 25 euro + apsaimniekošana 30 euro" vai "īre 75 euro un visu pārējo apmaksā pašvaldība" ?? Šobrīd tas viss ir izdalīts ārā, lai redz kā veidojas visi saistītie maksājumi par dzīvokli.
    Ja tu īrē kaut Sašam piederošu dzīvokli, tad arī tur tu maksā par visu. Īpašnieks jau sen īres maksā ir ierēķinājis gan NĪN, gan citus izdevumus, lai beigu beigās viņš kaut ko nopelnītu no tās izīrēšanas. Viens par 1istabas dzīvokli prasa 100 euro maksāt īri + par mājas siltināšanu veikt maksājumus. Cits paprasīs 125 euro par īri un neprasīs par siltināšanu maksāt papildus. Gribi vai negribi - par siltināšanu samaksāsi tu.
    Ja es šobrīd vēlētos izīrēt savu dzīvokli, tad mana dzīvokļa īres maksa būtu = summa ko vēlos mēnesī nopelnīt + saistītie izdevumi dzīvokļa apsaimniekošanai.
    Ja vēlos, lai manā kontā ik mēnesi iekrīt 100 euro, tad tev par īri prasīšu 100 euro + NĪN/12 mēneši + siltināšanas izmaksas mēnesī un t.t.
    Neīrēsi tu, izīrēs kāds cits. Tad, kad Ventspilī dzīvokļi būs vairāk nekā interesenti, tad arī tiks nolaistas cenas. Identiski ir ar pašvaldība dzīvokļiem. Pašvaldība nav privātais uzņēmums. Pašvaldība ir visi Ventspilī dzīvojošie cilvēki. Kāpēc mums būtu jāmaksā Jūsu vietā par NĪN? Ja nemaksāsi tu, tad maksās par to no Ventspils pašvaldības budžeta un tas nozīmē no visu pārējo Ventspilnieku kabatām.

  • -1
    Novadnieks 12.11.2016, 05:48:03

    Labi ka tu neesi valdībā,citādi mēs te galvu galīgi saķertu.Nagu maucēji.Te jāmaksā ir pat par to ka tu maksā.

  • -1
    Anita 12.11.2016, 06:56:29

    umad- parādi kaut vienu dzīvokli,kur var dzīvot , neko nemaksājot.Šeit jau nav runa par maksāšanu par īri , par ūdeni , siltumu utt. bet gan par to ,ka NĪN un zemes nodokli prasa par pašvaldības īpašumā esošiem dzīvokļiem ,kas NAV MANS ĪPAŠUMS, un zemes pleķis zem daudzdzīvokļu nama arī ir zelta vērtē , jo katrs dzīvoklis maksā vienādu summu , lai cik stāvu ir mājai, jo loģiski būtu dalīt zemes kadastrālo vērtību uz dzīvokļu skaitu, nu jā ,bet tad jau nesanāks nekāda lielā nauda.

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 14.11.2016, 08:58:30

    Skaidrojam, ka pienākumu dzīvojamo telpu īrniekam veikt nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus (kā obligātu maksājumu papildus īres maksai un nomas maksai), nosaka likums “Par dzīvojamo telpu īri” (11.pants). Nodokļa maksājums ir jāveic ne tikai dzīvokļu īrniekiem, bet arī jebkurai citai personai, kas nomā kādu valsts vai pašvaldības nekustamo īpašumu. Ar šādu likuma normu ir precīzi noteikts, ka cilvēkam jebkurā Latvijas pašvaldībā būs skaidri zināmas kopējā maksājuma komponentes: īres maksa, apsaimniekošanas maksa, nekustamā īpašuma nodoklis. Pretējā gadījumā kāda pašvaldība nekustamā īpašuma nodokli iekļautu īres maksā, kāda to nedarītu, un iedzīvotājam nebūtu skaidri redzamas maksājuma komponentes.
    Nekustamā īpašuma nodokli maksā šī īpašuma faktiskais lietotājs (fiziska vai juridiska persona - uzņēmums vai iedzīvotājs). Ja nekustamais īpašums pieder šai fiziskai vai juridiskai personai, tiek pieņemts, ka viņš ir arī īpašuma lietotājs – un attiecīgi nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs. Ja nekustamais īpašums pieder valstij vai pašvaldībai, tad šī īpašuma lietotājs ir nomnieks/īrnieks (ja tāds ir).
    Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs ir Lietotājs, jo saistībā ar viņa (un visu pārējo lietotāju) īpašumu tiek nodrošināta noteikta publiskā infrastruktūra – ielas, parki, skvēri, ielu apgaismojums, vides objekti (puķu dobes, stādījumi, u.tml.) un cita. Pašvaldība ne tikai rada šo infrastruktūru (būvē jaunas ielas; atjauno esošās; u.tml.), bet arī nodrošina tās uzturēšanu – ielu tīrīšana ziemā un vasarā; ziedu un stādījumu nodrošināšana; parku un skvēru uzturēšana; utt. Pilsēta kopumā ir vienots elements un pašvaldībai ir jānodrošina nepieciešamajā kvalitātē viss iepriekš minētais nevis tikai ap dzīvojamajām mājām, bet visā publiskajā telpā. Piemēram: Lielo prospektu izmanto ikviens; Reņķa dārzu un pilsētas pludmali apmeklē ikviens; Bērnu pilsētiņas abos Ventas krastos izmanto ikviens; un tā var turpināt uzskaitīt visu pilsētā esošo publisko (ikvienam pieejamo) infrastruktūru.
    Nekustamā īpašuma nodoklis ir otrs lielākais ieņēmumu avots pašvaldības budžetā aiz iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem. No šiem ieņēmumiem pašvaldībai ir ne tikai jānodrošina iepriekš minētās publiskās infrastruktūras veidošana un uzturēšana, bet arī virkne citu pienākumu – piemēram: skolu un pirmsskolas izglītības pieejamība (jāatzīmē, ka Ventspilī bērnudārzi pieejami ikvienam, kas to vēlas); kultūras pieejamība (koncerti, teātru izrādes, amatiermākslas kolektīvu darbības atbalsts, u.tml.); sociālā palīdzība; sporta infrastruktūras pieejamība iedzīvotājiem; muzeju darbības nodrošināšana; sabiedriskā kārtība un citi jautājumi.
    Protams, vienā vai dažos gados nav iespējams izveidot visu uzreiz un tādēļ katru gadu ir jāizvēlas prioritātes. Piemēram, 2016.gadā tiek veikti apjomīgi dzīvojamo māju iekšpagalmu rekonstrukcijas darbi, izbūvējot bērnu rotaļu laukumus, āra trenažierus, basketbola laukumus, soliņus un dažādus citus vides objektus. Iekšpagalmu rekonstrukcijai Embūtes ielā 49, Celtnieku ielā 2A, Jūras ielā 3A, P.Stradiņa ielā 17A, 7A, J. Poruka ielā 11/13, Pētera ielā 4, Šķērsu ielā 1A šogad kopumā plānots novirzīt līdzekļus 2,4 milj.euro apmērā. Šis ir piemērs tikai par lielākajiem šī gada darbiem ārtelpā. Tāpat katru gadu tiek veikti darbi izglītības iestāžu (un ne tikai) ēku atjaunošanā. Šogad pilnībā tiks izremontētas deviņas pirmsskolas izglītības iestāžu grupas un pašlaik norisinās telpu remontdarbi PII “Pasaka”, lai no jaunā gada bērnudārzā varētu atvērt jaunu papildus grupiņu bērniem no 1,5 gadu vecuma.
    Gadījumā, ja vēršoties pie kāda no nodokļu administratoriem Finanšu nodaļā neesiet saņēmuši izsmeļošu atbildi, aicinu vienoties par Jums pieņemamu laiku (pa tālruni: 63601161 vai e-pastu: finanses@ventspils.lv) un tikties klātienē, lai pārrunātu visus Jūs interesējošos jautājumus par nekustamā īpašuma nodokli.

  • 0
    karlito 15.11.2016, 09:57:25

    To Pilsētas domei.Jūs tikai ''aizmirsāt'' piebilst,ka visi šie jūsu nosauktie ieguldījumi parku,ielu,un tt rekonstrukcijās,tiek ieguldīta arī ES piešķirtā nauda,un tur nu mūsu maksātiem nī nodokliem nav nekāds sakars.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: