Iestājoties aukstajam laikam un sportiskajām aktivitātēm vairāk pārceļoties uz iekštelpām, aktuālas kļūst arī Ūdens piedzīvojumu parka piedāvātās iespējas. Piemēram, peldētapmācība bērniem un īpašais piedāvājums senioriem ūdens atrakciju un SPA zonas apmeklējumam.

Ūdens piedzīvojumu parka pārvaldnieks Māris Millers stāsta, ka bērnu peldētapmācība kļūst arvien populārāka un šobrīd ar to nodarbojas jau četri instruktori. Ieva Kārša vienu reizi nedēļā strādā ar vismazākajiem – no deviņu mēnešu līdz trīs gadu vecumam –, Viktors Zujevs četras reizes nedēļā apmāca 4 līdz 6 gadus vecus bērnus, bet Sergeja Iļjina un jaunā trenera Pāvela Vilcāna, kurš pie mums pārcēlies no Daugavpils, pārziņā ir bērni vecumā no 6 līdz 16 gadiem. «Šobrīd katrā grupā vidēji ir 20–25 bērni, kas ir ļoti daudz. Viņi sāk ar mazo baseinu, jo ir arī tādi bērni, kas vienkārši baidās no ūdens, viņi mācās gan peldēt, gan nirt, gan visu citu, ko instruktors uzskata par nepieciešamu. Progress ir ļoti labs, jo pēc tam bērni pārceļas uz lielo baseinu un var labi redzēt, cik droši jau viņi jūtas,» skaidro Millers. Tas gan ir maksas pakalpojums, bet maksāt iespējams gan par katru nodarbību atsevišķi (4,20 eiro), gan iegādājoties abonementu, turklāt Ūdens piedzīvojumu parkā uzsver, ka otrais variants ir ne vien izdevīgāks, bet arī disciplinē nācējus. Starp citu, Olimpiskais centrs Ventspils šobrīd kārto formalitātes, lai arī šos tēriņus varētu iekļaut gada ienākumu deklarācijā kā attaisnotos izdevumus, kas saistīti ar bērnu interešu izglītību. Kad šī programma tiks licencēta, no iztērētās summas būs iespējams atgūt ieturēto iedzīvotāju ienākuma nodokli jeb 23%. Turklāt pavasarī labākajiem tiek piedāvāts pievienoties sporta skolas Spars grupā, kurā nodarbības jau ir bez maksas un peldēšanu var apgūt profesionālā līmenī.

Arī seniori ir pastāvīgie Ūdens piedzīvojumu parka apmeklētāji, taču līdz šim viņi vairāk izmantoja mazo baseinu un nelielo saunu pie tā, bet tagad sagatavots īpašs piedāvājums tieši SPA un atrakciju zonā. «Seniori labprāt izmantoja mazā baseina iespējas, jo tur ir nošķirta vide un tāpēc viņi jutās ļoti labi. Atrakciju un SPA zonu seniori bija iecienījuši mazāk, tomēr, izanalizējot tās apmeklējumu, secinājām, ka darbdienās no 12 līdz pat pieciem pēcpusdienā ir tas tukšākais laiks, un sagatavojām tad piedāvājumu tieši senioriem. Šajā laikā apmeklējums viņiem izmaksā vien 3 eiro, kas ir pat mazāk, nekā tas bija mazajā baseinā,» Millers ir pārliecināts, ka senioriem sarūpēta ļoti laba iespēja. Tā kā šajā laikā tiešām nav lielas burzmas, seniori jau novērtējuši jauno piedāvājumu un to labprāt izmanto, bet tas gan nenozīmē, ka viņiem būs slēgts mazais baseins. Līdz ar to nu senioriem Ūdens piedzīvojumu parkā ir vairāk iespēju atpūsties.

Iespēja relaksēties un satikties

Gaļina, aktīvās atpūtas cienītāja:

– Mums te patīk viss! Vispirms jau tā ir laba relaksācija, bet svarīga ir arī iespēja satikties un aprunāties ar citiem. Mēs, pensionāri, jau vairāk sēžam mājās, katrs savā stūrī, bet te ir iespēja tikties arī ar citiem. Ziemā pludmalē vairs atpūsties nevar, tāpēc šis jaunais piedāvājums ir ļoti labs. Zinu, ka citi pirms tam apmeklēja arī mazo baseinu un saunu, bet es sāku nākt tikai tagad. Labprāt šeit izmantojam visas iespējas. Katram ir kaut kāda sava iecienītākā atpūtas vieta, bet ir ļoti labi, ka iespējams izmēģināt visu. Mēs te pārsvarā esam cilvēki tā ap 70 gadu vecumu. Šāda atpūta ir ļoti noderīga veselībai. Piemēram, peldot ir atslodze mugurkaulam, un arī pirtī pasildīties ir labi. Šī ir tiešām lieliska iespēja izbaudīt ūdenspriekus arī ziemā. Es to izmantoju reizi nedēļā, ceturtdienā, bet citi arī mēdz vienu dienu iet tikai papeldēt.

http://www.ventasbalss.lv/files/oc2.jpg

Senioriem ir svarīga ne tikai relaksācija, bet arī iespēja satikties un izrunāties.

Peldētprasme ir svarīga

Inga, trīs peldētāju māmiņa:

– Jaunākais dēls Rojs uz mazo baseinu nāk pirmo gadu, un viņam šeit tiešām patīk, bet nodarbības pirms tam apmeklēja arī meitas Kristiāna un Dārta. Vecāko māsu Kristiānu uz nodarbībām atvedām tāpēc, ka viņai bija bail no ūdens, bet tagad viņa tiešām ir liela peldētāja un vairs nebaidās ne no kā. Vasarā labprāt peld gan jūrā, gan ezeros. Tā ka mums nebija nekādu šaubu, ka jāved arī pārējie bērni, un arī viņi jau nāca droši, zinot, ka būs labi. Rojs jau tagad jūtas kā čempions! Mums tiešām nav nekādu šaubu, ka šīs nodarbības ir ļoti noderīgas bērniem. Nevarētu teikt, ka mēs ģimenē visi esam lieli peldētāji, bet labi redzam, kā mūsu bērni tagad jūtas ūdenī. Nebaidīties no ūdens un mācēt peldēt tomēr ir svarīgi.

http://www.ventasbalss.lv/files/oc1.jpg

Mazajā baseinā kļuvuši drošāki, bērni pēc tam labi jūtas arī krietni lielākos ūdeņos.

Es izvēlos peldēšanu!

Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis savulaik bijis liels peldēšanas cienītājs un arī tagad atgriezies pie šīs nodarbes, mudinot peldēt arī citus ventspilniekus.

– Manuprāt, peldēšanas prasme ir ļoti svarīga. Mācīšanās staigāt cilvēkam notiek pavisam dabiski un pašsaprotami, un agrāk vai vēlāk visi arī iemācās. Ne visi māk slidot, kas nav nekāda lielā nelaime, bet ar peldēšanu tomēr ir citādi. Peldēt iemācīties vajadzētu katram, jo tā tomēr var izrādīties dzīvē vitāli svarīga iemaņa. Turklāt nevajag iedomāties, ka, ja varat nopeldēt dažus metrus, tad viss jau ir kārtībā. Peldēšanas prasmes nepieciešams saglabāt un arī uzlabot, jo jāatceras, ka ir taču vairāki peldēšanas stili. Ja esat apguvis vienu, ķerieties pie nākamā. Tas arī ir svarīgi, jo katrā tomēr iesaistītas atšķirīgas muskuļu grupas. Ir jau nolemts, ka veidosim atsevišķu peldēšanas apmācības grupu arī pieaugušajiem. Lai gan mums apkārt ūdens netrūkst, nebūt ne visi ventspilnieki prot peldēt, tomēr ar prieku jāsaka, ka peldētāju skaits baseinā pieaug.

Peldēšana var būt noderīga kādā dzīves situācijā, bet tā ļoti labvēlīgi ietekmē arī veselību.

– Protams! Vispirms jau var attīstīt izturību, taču peldēšana der arī tauku sadedzināšanai. Kustoties ūdenī, jāpārvar tā pretestība, tāpēc tas ļauj sadedzināt pat vairāk tauku, nekā to pašu paveicot, kustoties gaisā. Ūdens arī atbalsta ķermeni, tas tiek atslogots, kas ļauj saudzēt locītavas un mugurkaulu. Tāpēc peldēšana ir noderīga tiem, kam kaut kādu veselības problēmu dēļ nav ieteicama, piemēram, ilgstoša skriešana. Peldēšana arī uzlabo vielmaiņas procesus, elpošanu, un tai ir terapeitisks efekts, atveseļojoties pēc slimībām vai traumām, kas arī ir ļoti svarīgi! Ideāls kokteilis jūsu veselībai ir divas reizes nedēļā atlētiskā vingrošana un vienu reizi kādas aerobās slodzes, arī peldēšana. Nevajag iet uz baseinu tikai nomazgāties, bet arī parūpēties par savu veselību!

Peldētāju skaits pieaug, labi no­slogoti ir abi baseini, un cilvēki jau runā par vēl viena baseina ne­pieciešamību. Cik tālu ir šo plā­nu realizācija?

  • To, ka vēl viens baseins ir vajadzīgs, pilsētas vadība labi saprot un atbalsta. Tagad jātiek skaidrībā, kāds tieši tas varētu būt, ar cik celiņiem, kāds būtu to garums un kas vēl tajā atrastos. Konsultējoties ar speciālistiem, izskatām dažādus variantus, lai saprastu, kāds būtu mums piemērotākais. Droši vien tajā vajadzīga arī aerobikas zāle un specializētā fiziskās sagatavošanas zāle peldētājiem. Šī gada laikā jātiek skaidrībā par to, kāds tieši būs šis baseins, nākamajā gadā jau būs jāstrādā pie projekta, bet būvniecība varētu sākties ap 2018. gadu. Tiesa, jāatceras, ka šobrīd nodarboties ar būvniecību nav vienkārši, bet skaidrs, ka garumā vilkts nekas netiks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: