Livonijas ordeņa pilī, otrdien, 15.novembrī plkst.17:30 tradicionālajā Vēstures otrdienā vēsturniece Māra Dāvida iepazīstinās ar stāstu par kādu namu. Tā kādreizējā adrese bija Kuldīgas iela 34.

Tagad tas ir vienkārši skvērs pilsētas centrā.  Šķiet, ka no bijušajiem laikiem vairs nekas nav palicis pāri. Bet, varbūt tomēr... arī šodien šeit pulcējas ļaudis, kas autobusu gaidot pārrunā jaunākās ziņas, bet agrāk šeit atradās Ventspils un apkārtnes skolotāju kooperatīva „Gaisma” grāmatnīca, kas pulcēja ne vien pilsētas skolotājus, kultūras darbiniekus, bet arī visdažādākā vecuma zinātkāros pilsētniekus un pilsētas viesus. Šeit varēja iegādāties ne vien grāmatas un rakstāmpiederumus, bet arī pieteikties ekskursijai, iegādāties biļetes uz visdažādākajiem kultūras pasākumiem pilsētā un novadā, vai arī vienkārši uzzināt svaigākos jaunumus pilsētā.  Daļai ventspilnieku noteikti siltā atmiņā palikuši tie laiki, kad šeit atradās visu iecienītā kafejnīca „Bitīte” ar nepārspējamo silto bulciņu un kafijas aromātu.

Bet mūsdienu Ventspilī joprojām ir grāmatnīca Gaisma un Kuldīgas ielas sākumā jau kādu brīdi gardi smaržo kafejnīcā Bitīte...

Ieeja - EUR 1,10

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: