Veiktas izmaiņas AS "Ventspils zivju konservu kombināts" valdes sastāvā, no priekšsēdētāja amata atceļot Juriju Zeļenko, kurš šajā amatā bija kopš 2014.gada. Uzņēmuma valde turpmāk darbosies tikai viena tās locekļa - Maksima Gisa - sastāvā.

Nemainīgs palicis padomes sastāvs, kur priekšsēdētājs joprojām ir Bislans Abdulmuslimovs, viņa vietnieks - Jānis Endele, bet padomes locekļi ir Juris Ziemelis un Krievijas pilsonis Valērijs Oņja.

"Ventspils zivju konservu kombināta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,33 miljoni eiro salīdzinājumā ar 12,15 miljoniem iepriekšējā gadā, bet zaudējumi palielinājās līdz 534 186 eiro salīdzinājumā ar 164 385 eiro zaudējumiem 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar joprojām izjūtamo Krievijas embargo, jo līdz tam uzņēmuma galvenais eksporta produkts bija "Šprotes eļļā", kas tika izvests lielākoties uz Krieviju un NVS valstīm.

Tāpat norādīts, ka šogad tiek turpināta pērn izsniegtā, valsts garantētā kredīta bankai AS 'Baltikum" atmaksa. Savukārt ar Valsts ieņēmumu dienestu noslēgta vienošanās par nodokļu samaksas sadalīšanu uz pieciem gadiem, un šie grafiki tiek pildīti. Tas ļāvis uzņēmumam izlīdzināt naudas plūsmu un pārorientēties uz citiem tirgiem, kas savukārt saskaņā ar prognozēm ļaus šā gada beigās un 2017.gada sākumā uzlabot naudas plūsmu.

Uzņēmums reģistrēts 1991.gadā, pamatkapitāls ir 2 835 127 eiro, nodarbināto skaits pērn - 186 darbinieki.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: