Ventspils firma Avantlogi, kas nodarbojas ar logu uzstādīšanu, žurnālistu redzeslokā nokļuva tad, kad par to sāka saņemt sūdzības. Klienti palika bez pasūtītajiem logiem, un naudu viņiem neviens neatdod.

Pirmo zvanu, kurā tika pieminēta firma Avantlogi, Ventas Balss redakcija saņēma pirms trīs nedēļām, pēc tam, kad pavecāks pāris, veikuši pasūtījumu vēl vasaras sākumā, nesagaidīja logus. Ar grūtībām sazvanījuši firmas darbiniekus, pasūtītajiem izdevās atgūt savu naudu.

Ventas Balss, aprunājusies ar citu Ventspils firmu, kas nodarbojas ar to pašu, pārliecinājās, ka pasūtījuma izpildes termiņš – divi mēneši – ir pilnīgi iespējams, jo viss ir atkarīgs no ražotāja. Taču pirms dažām dienām ventasbalss.lv portālā kāda ventspilniece uzsāka tēmu, lūdzot atsaukties cilvēkus, kuri, kā rakstīja autore, «bijuši firmas Avantlogi piekrāpti». Darja (vārds mainīts), kura meklēja cilvēkus, kas nonākuši līdzīgā situācijā, apstiprināja žurnālistiem, ka viņai ir sūdzības par firmas darbību. «Jūnija vidū mamma pasūtīja logus. Atnāca vīrietis, kā vēlāk noskaidrojās, tas bija pats firmas direktors Dmitrijs Aleksejevs. Viņš nomērīja un sacīja, ka 20 dienu laikā piezvanīs. Mamma iemaksāja avansu 200 eiro, un viss. Kopš tās dienas mēs viņu neesam redzējuši,» stāsta Darja. Firmas birojs atradās Aleksandra ielā 14, tur, pēc piekrāptās sievietes sacītā, sēdēja sekretāre, viņa bija starpposms starp klientiem un firmas direktoru. Sieviete solīja naudu atdot, bet... arī pazuda.

Ventas Balss žurnāliste pārliecinājās, ka birojs ir slēgts, uz vienu no tālruņa numuriem, kas norādīts uz reklāmas paneļa pie durvīm, zvanīt var, taču otrā galā neviens neatbild, otrs tālruņa numurs vispār atslēgts. Darja bija spiesta meklēt īpašnieku pati. «Viņa atrada viņu portālā odnoklassņiki, kur bija norādīti personīgie dati – Dmitrijs Aleksejevs, 49 gadi. Caur savu paziņu es sazvanīju sekretāri, kura man sacīja, ka tur vairs nestrādā. Grāmatvede savukārt paziņoja, ka arī viņai par darbu nav samaksāts, taču viņa ir it kā no Dmitrija dzirdējusi, ka tas plāno atdot naudu klientiem,» turpina Darja.

Kad mēs sazinājāmies jau ar bijuši firmas Avantlogi grāmatvedi, sieviete lūdza neminēt rakstā viņas vārdu, taču apstiprināja, ka par darbu viņa ilgstoši nav saņēmusi samaksu. «Uz tālruņa zvaniem Dmitrijs neatbild, esmu dzirdējusi no viņa, ka viņš grib iesākt maksātnespējas procesu,» sacīja grāmatvede. Uzņēmumu reģistra oficiālā informācija liecina par to, ka firma Avantlogi maksātnespējas procesu nav uzsākusi. Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā redzams, ka firmai Avantlogi, reģ. nr. 41203046743, ir nodokļu parāds 27 646 eiro apmērā. Pagājušajā gadā parāds bija 11 871 eiro.

Firmas bijusī sekretāre sarunā ar Darju atgādināja, ka tādu klientu kā viņa Ventspilī ir pavisam septiņi. Tādēļ sieviete tagad meklē bēdubrāļus. Jau atsaukusies Tatjana, kura 17. jūnijā pasūtīja šajā pašā firmā logu, samaksājot par to vairāk nekā 200 eiro. Viņai arī neizdodas sazināties ar firmas īpašnieku, lai gan solījums atdot naudu ir bijis. Piekrāptās sievietes nolēmušas rakstīt pieteikumu policijai.

Speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri jūtas firmas īpašnieka apkrāpti, vērsties policijā, jo viņa darbība raksturojuma kā krāpniecība, un, jo vairāk iesniegumu būs no cietušajiem, jo labāk. Sazināties ar valsts policijas pārstāvjiem un uzzināt, cik ventspilnieku sūdzējušies par firmu Avantlogi, mums pagaidām nav izdevies.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Māris 05.09.2016, 23:37:53

    Šķiet viens no pirmajiem retajiem spļiem pētnieciskajā žurnālistikā.Cerams, ka būs citu, un iespējams nopietnāku gadījuma publikācijas.

  • 0
    vai man dieniņ!!! 06.09.2016, 08:11:37

    Pirms kautko pasūtat un maksājat avansā, ieejiet VID datu bāzē un apskaties nodokļu parādus. Tad arī viss būs skaidrs.

  • 0
    Dana 08.09.2016, 16:53:02

    2015.gada oktobrī pasūtīju stikla verandu. Pēc pāris mēnešiem atveda dažas brāķainas detaļas un pazuda. Solīja pasūtīt jaunas un salikt konstrukciju, bet pazuda atkal. Naudu arī neatdeva, bet tā nebija mazā. Nācās pasūtīt citur, jo projekta laiks tuvojās beigām. Griezos PTAC, bet viņi atrakstījās, lai griežos tiesā. To nedarīju, jo tikai zaudētu maksājot vēl arī tiesas izdevumus. Šim darbonim ir kredīts bankā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: