Jaunajā mācību gadā Ventspils Jaunrades nams aicina pieteikties 56 dažādiem pulciņiem un nodarbībām, tostarp nodarbībām uzlabotajā automodelisma trasē.

Trases automodelisms ir tehniskais sporta veids, kurā audzēkņi sacenšas ar pašu izgatavotiem auto modeļiem, braucot pa speciāli izgatavotu trasi. Trasei ir 8 celiņi. Tā ir noslēgta un paredzēta tikai šim nolūkam. Pēc kapitālā remonta trase ir atbilstoša starptautiskajiem noteikumiem: norādītas PIT STOP robežas, iekrāsoti trases celiņi un trases laukuma sektori, izveidoti jauni līkumi un elektroinstalācija, vidēji par 5 metriem trase ir pagarināta. Tagad trases kopgarums ir 37 metri.

Kaut gan automodeļus var iegādāties, pulciņa audzēkņi skolotāja uzraudzībā tos izgatavo pašu rokām. Blakus trases telpai speciāli aprīkota darbnīca modeļu izgatavošanai. Automodelisma pulciņā uzņem audzēkņus no 8 līdz 25 gadu vecumam. Pērn nodarbības apmeklēja 31 audzēknis. Nodarbības autotrases modelismā vada Ilmārs Brensons, kurš pats ir starptautiskās klases automodelists. Pieteikties šīm un citām nodarbībām iespējams Ventspils Jaunrades nama mājaslapā www.jaunradesnams.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: