Kurzemes apgabaltiesa izvērtēs Ventspils tiesas 27.jūnija lēmumu atstāt bez virzības no amata atceltās Ventspils Augstskolas rektores Gitas Rēvaldes prasības pieteikumu pret Ventspils domes priekšsēdētāja 1.vietnieku Jāni Vītoliņu par goda un cieņas aizskaršanu saistībā ar viņa izteikumiem par VeA nelikumīgi iztērētiem pašvaldības līdzekļiem.

Tiesas lēmumā bija noteikts, ka Rēvaldei līdz 27.jūlijam jāsamaksā valsts nodeva 2346,97 eiro apmērā un ar lietas izskatīšanu saistītie izdevumi 9,39 eiro apmērā. Rēvalde iesniedza blakus sūdzību, prasot atcelt šo Ventspils tiesas lēmumu un nodot lietu virzībai Ventspils tiesā. Rēvaldes blakus sūdzība Kurzemes apgabaltiesā tiks izskatīta 31.augustā rakstveida procesā.

Kā ziņots, Rēvalde, kuru VeA Satversmes sapulce 25.maijā nolēma atcelt no rektora amata, bija vērsusies tiesā pret Ventspils vicemēru un pret Ventspils pilsētas domi kā līdzatbildētāju, prasot atsaukt, viņasprāt, nepatiesās un apmelojošās ziņas un piedzīt mantisko kompensāciju. Prasītās kompensācijas apmērs ir 100 000 eiro, ko bijusī rektore tiesas ceļā vēlas solidāri piedzīt no Vītoliņa un Ventspils domes kā līdzatbildētāja.

Rēvalde vērsusies tiesā saistībā ar dažādos masu medijos publicēto informāciju, kuru Ventspils domes vārdā sniedzis Vītoliņš, par to, ka VeA nelikumīgi iztērēti pašvaldības līdzekļi vismaz 10 000 eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Rihards Krauze 27.07.2016, 19:06:08

    Augstākā tiesa (AT) apmierinājusi ar Ventspils Augstskolas Satversmes sapulces lēmumu no amata atceltās līdzšinējās rektores Gitas Rēvaldes blakus sūdzību par Administratīvās tiesas atteikšanos pieņemt pieteikumu par atcelšanu no rektores amata un nodevusi pieteikuma virzību jaunai izlemšanai Administratīvajai rajona tiesai.

    Pieteicēja Rēvalde vērsās tiesā, lūdzot atzīt par spēkā neesošu Ventspils Augstskolas satversmes sapulces 25.maija lēmumu par atcelšanu no amata. Administratīvās rajona tiesas tiesnesis ar 2016.gada 10.jūnija lēmumu atteicās pieņemt pieteikumu, pamatojot, ka Satversmes sapulces lēmums nav administratīvs akts, bet ir politisks lēmums, kas nav pamatots ar juridiskiem argumentiem.

    Augstākās tiesas lēmumā norādīts, ka Administratīvās rajona tiesas tiesnesis nav apsvēris, vai pirms lēmuma pieņemšanas satversmes sapulcei bija jāizvērtē lietderības apsvērumi un lēmuma pamatošana ar Latvijas Republikas Satversmes vai citām Augstskolu likuma normām, portālu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: