No 11. līdz 18. jūlijam Turcijas pilsētā Trabzonā notika pasaules lielākais skolēnu sporta forums “Ģimnaziāde 2016”. Starptautiskā Skolu sporta federācija /ISF/ un Turcijas Skolu sporta federācija /TSSF/ šajā pasākumā uzņēma ap 2000 skolu jauniešiem no vairāk kā 40 valstīm.

Ģimnaziāde notiek reizi četros gados, bet sākot ar 2018. gadu ISF Ģenerālā asambleja ir lēmusi to organizēt reizi 2 gados. 2018. gadā tiesības organizēt Ģimnaziādi ieguva Maroka. Latvijas Skolu sporta federācija pirmo reizi ģimnaziādē piedalījās 1994. gadā Kiprā, 1998. gadā Šanhajā, 2002. gadā Francijā un 2006. gadā Grieķijā. Tad sekoja pārtraukums līdz 2016. gadam. Ģimnaziādē tiek pārstāvēti trīs pamata sporta veidi – vieglatlētika, peldēšana un vingrošana.

Trabzonā Latvija tika pārstāvēta divos sporta veidos – vieglatlētikā un peldēšanā. Vieglatlētikā startēja trīs sportisti: Frederika Rūmniece (augstlēkšanā), Rūta Lasmane (tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā) no Ventspils sporta skolas “Spars” trenera Jura Petroviča vadībā un Aivis Krastiņš no Balviem. Sacensībās peldēšanā piecās disciplīnās startēja rīdzinieks Elvis Ozoliņš.

Sacensībās startēja 40 valstu pārstāvji, arī tādas lielvalstis kā Brazīlija, Ķīna, Francija.

Sacensības notika lielā karstumā un mitrumā, kas mums, ziemeļniekiem, bija diezgan liels pārbaudījums. Rūta Lasmane izcīnīja 3. vietu tāllēkšanā ar jaunu personīgo rekordu 5,55m un 7. vietu trīssoļlēkšanā. Frederika Rūmniece palika dalītajā 5. vietā augstlēkšanā, tā kā mūsējās meitenes pirmoreiz startējot lielajās sacensībās startēja godam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: