Ventspils pašvaldība izplatījusi paskaidrojošu vēstuli par rūpniecisko trokšņu kontroles mehānismiem, likumiem un iestādēm, kurām tas jāveic.

Attiecība uz iedzīvotāju sūdzībām par traucējošiem trokšņiem ostā, Ventspils pilsētas dome vērš uzmanību, ka AS Ventspils tirdzniecības osta, kuras saimnieciskā darbība rada traucējošus trokšņus, jāievēro Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes izsniegtās atļaujas nosacījumi. Tie uzdod uzņēmumam veikt instrumentālos trokšņu mērījumus iedzīvotāju sūdzību gadījumos. Savukārt valsts institūcija – Veselības inspekcija -- atbilstoši MK noteikumiem Nr.16 Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība (7.01.2014.) nodrošina saimnieciskas darbības radītā akustiskā trokšņa robežlielumu ievērošanas kontroli.

Saņemot iedzīvotāju jautājumus par trokšņiem Ostas ielas rajonā, Ventspils pilsētas dome lūdza valsts iestādēm – Valsts vides dienesta Ventspils reģionālai vides pārvaldei un Veselības inspekcijai veikt ogļu pārkraušanas termināļa saimnieciskas darbības kontroli, iekārtu radītā akustiskā trokšņa novērtēšanu un robežlielumu ievērošanu, jo pašvaldībai saskaņā ar likumdošanas aktiem šādu tiesību nav.

Par kompetento valsts iestāžu atbildēm par kontroles rezultātiem un veiktajiem pasākumiem minētas problēmas risināšanā Ventspils dome sniegs informāciju plašsaziņas līdzekļos.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -6
    Ventis 29.07.2016, 10:41:44

    Ak Kungs! Ak šie neizturamie trokšņi, Mīļie cilvēki, atopaties taču, mēs dzīvojam ostas pilsētā un ar to ir jāsamierinās, ja godīgi, man pat reizēm tie patīk, jo var just kad ostā notiek darbība :)

  • -6
    Jānis ... 29.07.2016, 13:17:45

    Uzjautrinoši, lielākie trokšņi nāk no piestātnes, kura atrodas tieši pretim Brīvostas pārvaldei, institūcijai kurai jāregulē biznesa vide ostā. Uz kāda no Ventspils Reisa busiņiem izlasīju-"Osta, tā ir pilsētas sirds". Man gan personīgi liekas, ka osta Ventspilī ir kāds cits orgāns, proti dibens. Nepārtraukti izdala dažādus trokšņus un smakas un vēl sazin ko.

  • 0
    domāju 30.07.2016, 15:11:13

    par apkārtējo vidi atbild visādi vides dienesti. BP ir jāiekasē kuģu nodevas, īres maksa par piestātnēm, jāuztur ostas dziļums, drošība un jāsniedz navigācijas pakalpojumi kuģiem, kuri ienāk ostā. Viss pārējais- privātais bizness un tā darbību kontrolē dažādas valsts kontroles iestādes

  • -3
    BKF 29.07.2016, 13:25:04

    Dzīvoju pāri Ventai no "trokšņu vietas", kas par problēmu? Logu uz nakti aiztais' ciet un viss. Var normāli izgulēties (kaimiņi ar urbi un skaļo TV trakāk par to trokšņo). Laikam sūdzas cilvēki ar ļoti unikālu muzikālu dzirdi :) Pārējiem plebejiem ir norm.

  • 0
    reku 29.07.2016, 20:48:13

    Kas tie par cilvēkiem,kuri nesaprot,ka ostā darbus nevar pieskaņot katra indivīda trokšņu panesamībai!
    Bija laiki,kad ostā čuguna kalni bija krietni augstāki-apmēram tādi,kā tagad ogļu kalni,un kuģi stāvēja reidā,gaidot vietu pie piestātnes.
    Tagad 2-3 kuģi tik pa visu ostu...
    Vaig mācities pierast pie trokšna.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: