Nedēļas nogalē, 9. un 10. jūlijā, ar devīzi „Uz viena viļņa” saulaini un krāšņi aizvadīti tradicionālie Ventspils Jūras svētki, kurus apmeklēja vairāk nekā 30 000 ventspilnieku un Ventspils viesu.

Visvairāk apmeklētāju baudīja pasākumus 9. jūlijā Ostas ielas promenādē, kur dažādās programmās uzstājās populāri mūziķi – grupas “Turaidas roze”, “Neaizmirstulītes”, brazīļu deju grupa “La Carousel”, “Mariachi banda| un Laimis Rācenājs, “Duende”, “Pieneņu vīns”. Mazākajiem apmeklētājiem bija iespējas noskatīties koncertuzvedumu “Pepijas stāsti”un piedalīties dažādās aktivitātēs un atrakcijās., bet svētku ballē par lielisku mūziku gādājā DJ Roberts Lejasmeijers, grupa “Lauku muzikanti” un Antra Stafecka ar grupu. Notika tradicionālās „Pūķu laivu” sacensības, kur 1. vietu izcīnīja draugu kompānija “Funters””, 2. vietu draugu kompānija “Seadevils”, atraktīvākās komandas titulu ieguva SIA “Ūdeka”komanda “Ūdensbanda” . Laureāti saņēma naudas balvas un visas komandas arī balvas no „Užavas alus”.

Dažādas svētku norises notika arī teātra namā “Jūras vārti”, Galvenajā Bibliotēkā, Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, H.Dorbes muzejā, Pārventas bibliotēkā. Sporta pasākumi norisinājās Ventspils pludmalē un Olimpiskajā centrā “Ventspils”.

Ar kuģīti “Hercogs Jēkabs”, kas tradicionāli Jūras svētkos vizina bez maksas, ekskursijā devušies 3000 pasažieri.

Jūras svētkus Ventspils muzejā šogad apmeklēja aptuveni 5500 apmeklētāji. Divreiz vairāk nekā pērn apmeklētājus pulcēja Livonijas ordeņa pils. Tās piedāvājums Jūras svētkos bija darbnīcas bērniem, kurās tika darinātas milzu papīra butes, izstādes pilī (Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas Kāzu tērpi 1860-2010, Anitas Melderes personālizstāde Vasaras stāsti un izstāde, kas veltīta deportācijām), kā arī Kinonakts pils pagalmā. Amatu mājā notika Zvejnieku svētki, kuros varēja ieklausīties mīļās melodijās, pagaršot uz oglēm ceptas reņģes un iepazīt izstādi, kas veltīta bijušā zvejnieku kolhoza Sarkanā bāka 70. gadiem. Piejūras brīvdabas muzeju un Mazbānīti, kas, protams, ir vislabākā vieta, lai svinētu zvejnieku svētkus, nedēļas nogalē apmeklēja gandrīz 3500 Mazo jūras svētku svinētāji. Herberta Dorbes muzeja dārzā šogad pirmoreiz notika vienas dienas plenērs, kurā Gāliņciema vidi iemūžināja studijas VIN centa dalībnieces mākslinieka Zigmunda Viļņa vadībā. Pie Ventspils Galvenās bibliotēkas bērnus un to vecākus priecēja gan muzikāli priekšnesumi, gan radošās darbnīcas "Jūras rotas. Kuģi un burinieki".

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Ventiņheiteris 13.07.2016, 11:56:43

    Vislabāk patika, sestdienas rītā, kad jau pasākumi sākušies, cilvēki tusē un daži pat ēdamo tirgo/pērk, Ventas otrā krastā džeki acis nemirkšķinot, ogles no vagoniem krāva uz urrā. Tas nekas, galvenais, ka "money" nāk un pilsēta atīstās...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: