23.,24. jūlijā jau otro reizi Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola norisināsies Smilšu skulptūru festivāls „Zelta smilšu grauds”.

Lai pārsteigtu pilsētniekus un daudzos viesus ar vienreizējiem mākslas darbiem, kas veidoti no smiltīm un ūdens, Ventspilī ieradīsies mākslinieki no Aizputes, Kuldīgas, Ķekavas, Priekules, Lietuvas un Krievijas.

Šogad festivāla konkursa tēma – DABA. Konkursā piedalīsies Latvijas mākslas skolu komandas, individuālie dalībnieki un ģimeņu grupas, kas veidos mākslas darbus no smiltīm.

Šogad kā jauninājums - profesionāli mākslinieki/pedagogi no Latvijas veidos piecas smilšu skulptūras.

Lai gan festivāls savu kulmināciju sasniegs sestdienas (23. jūlijs) vakarā, kad līdz ar tumsas iestāšanos uz fantastiskajām skulptūrām būs vērojamas krāsu un gaismu spēles, rosība Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola jau norisināsies no trešdienas - 20. jūlija, kad ieradīsies tēlnieks no Maskavas un veidos Demo skulptūru.

Demo skulptūru 3-5 metru augstumā veidos tēlnieks Sergejs Celebrovskis no Maskavas (Krievija), sadarbībā ar Latvijas smilšu skulptoru.

Smilšu skulptūru mākslinieki Ventspilī uzturēsies vien divas dienas, taču viņu zīmētās skices strauji iegūst savas aprises dabā. Kā top mākslinieku un konkursantu darbi, ikviens varēs vērot jau no piektdienas pēcpusdienas.

Ventspils smilšu skulptūru festivāla „Zelta smilšu grauds” ietvaros muzicēs folkloras un meditatīvas mūzikas ansamblis no Siguldas "Rāmi Riti". Festivāls noslēgsies ar Latvijas autoru veidotu ugunsskulptūru saulrietā (ap plkst.22.00).Smilšu skulptūras Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola būs vērojamas līdz 26. jūlija vakaram.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: