Sestdien no pulksten 12 laukumā aiz Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžas notiks Latvijas atklātā čempionāta 2. posms virves vilkšanā.

Sacensības notiks svaru klasēs līdz 700kg, līdz 640kg un MIX līdz 600kg, un visās galvenie favorīti ir Ventspils Velkoņa vīri. Latvijas čempionāta pirmajā posmā Līvbērzē ventspilnieki trīs reizes atstāja aiz muguras pašreizējos čempionus Ozolus, bet kopumā čempionāts risināsies trīs posmos. Tas nozīmē, ka atkārtojot šādu sniegumu arī savās mājās, Velkonis jau nodrošinās čempionu titulu, kā arī tiesības veidot valsts izlasi dalībai pasaules čempionātā Zviedrijā.

Ja Velkonis paaudžu maiņu pārdzīvoja pagājušajā sezonā, tad šajā kas tāds piemeklējis Ozolus, kuru sastāvā vairs nestartē pieredzējušais enkurs, un šī sportista trūkums tiešām ir jūtams. Nav šaubu, ka ozoli nopietni gatavosies otrajam posmam un, kas zina, varbūt arī parūpēsies par pārsteigumiem sastāvā. Tomēr atpūsties starp posmiem nedomāja arī velkoņi, kas ne tikai trenējās, bet arī piedalījās mačos Lietuvā, kur, startējot ar vairākiem mazāk pieredzējušiem vai kādu laiku nevilkušies sportistiem, izdevās izcīnīt medaļas un skaistus kausus.

Sacensībās Ventspilī piedalīsies komandas ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, turklāt izslēgta nav arī Polijas komandu dalība. Ziemā poļi viesojās Ventspilī pieredzes apmaiņai, bet vasaras sezonā aktīvi tiek meklētas iespējas startēt un progresēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: