Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents ar trešo mēģinājumu pārvarēja 5,50 metru augstumā novietoto latiņu un Eiropas čempionātā ierindojās sestajā vietā, bet Madarai Palameikai šķēpmešanas finālā tikai viens metiens aiz 60 metru robežas un septītā vieta.

Mareks Ārents kvalifikācijā uzrādīja otro labāko rezultātu, jo gan 5.15, gan 5.35, gan 5.50 metru augstumu pārvarēja ar pirmo mēģinājumu. Arī fināla ievads bija pārliecinošs - viņš bija viens no sešiem sportistiem, kuriem pirmā augstuma 5,30 metru pārvarēšanai bija vajadzīgs tikai viens piegājiens.

Taču 5,50 metru augstumā esošā latiņa sagādāja pamatīgas problēmas. Neizdevās nedz pirmais, nedz otrais mēģinājums, tomēr latvietis nodemonstrēja raksturu un ar trešo reizi pārvarēja augstumu. Sacensības turpināja vairs tikai seši sportisti.

5,60 metru augstumā esošo latiņu ar pirmo piegājienu pārvarēja polis Roberts Sobera, ar otro - čehs Jans Kudlička. Tomēr Ārentam un vēl četriem kārtslēcējiem mērķis izrādījās nesasniedzams. Tādējādi Latvijas vieglatlēts finišēja sestajā vietā, jo tikai viņam iepriekšējā augstumā bija nepieciešams vairāk nekā viens piegājiens. Neveiksmi cieta sacensību galvenais favorīts Reno Lavilenjē no Francijas, kurš izlaida sākumu un cīņā par zeltu iesaistījās tikai tad, kad pārējie sportisti jau bija finišējuši. Tomēr izvēlētais 5,75 metru augstums izrādījās nepārvarams šķērslis, līdz ar to viņš finišēja bez rezultāta.

Palameikai pirmais mēģinājums netika ieskaitīts, bet par līderi kļuva baltkrieviete Tatjana Haladoviča, kura šķēpu raidīja 61,82 metrus tālu. Otrajā mēģinājumā latviete uzrādīja rezultātu 60,39 metri, bet Haladoviča sasniedza jaunu valsts rekordu – 66,34 metri, nostiprinoties līderpozīcijā. Trešais mēģinājums Madarai neizdevās un šķēps uzlidoja pārāk augstu, tomēr ar sasniegto rezultātu bija pietiekami, lai nopelnītu tiesības izpildīt vēl trīs mēģinājumus.

Ceturtajā metienu sērijā Palameika palika bez rezultāta, bet savus rezultātus uzlabot neizdevās arī pārējām septiņām sportistēm, kas turpināja sacensības. Tomēr pieminēšanas vērts atkal bija līderes Haladovičas rezultāts – 65,79 metri. Piektajā metienu sērijā metiens netika ieskaitīts lielākajai daļai šķēpmetēju, Madaru ieskaitot, bet kārtējo metienu pāri 60 metriem izpildīja Haladoviča. Pēdējā mēģinājumā latviete savu rezultātu neuzlaboja (57,30), bet uz otro pozīciju ar 65,25 metrus tālu metienu pakāpās vāciete Linda Štāla.

Bronzas medaļu ar valsts rekordu ieguva Sāra Kolaka, nodrošinot Horvātijai pirmo medaļu šķēpmešanā. Bez medaļas palika gan pasaules čempione Katarīna Molitore, gan pasaules rekordiste Barbora Špotākova.

Vīriešu šķēpmešanas finālsacensībās zelta medaļu ar jaunu personisko rekordu (86,66 metri) izcīnīja Zigismunds Sirmais.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: