Piektdien spēkā stājās jaunais Tabakas izstrādājumu aprites likums, kurš paredz aizliegumu smēķēt arī grūtnieces klātbūtnē, kā arī jebkurā publiskā vietā, ja klātesošajiem pret to ir iebildumi.

Saskaņā ar Saeimā atbalstīto likuma redakciju smēķēt būs aizliegts valsts un pašvaldību iestāžu īpašumā vai turējumā esošos transportlīdzekļos. Pilnīgs smēķēšanas aizliegums attieksies arī uz sabiedrisko transportlīdzekļu, taksometru un pasažierus pārvadājošu kuģu saloniem, kabīnēm un kajītēm. Tālsatiksmes vilcienos un kuģos varēs būt atsevišķi vagoni vai kajītes, kas paredzētas smēķētājiem. Tāpat joprojām būs spēkā aizliegums smēķēt bērna klātbūtnē. Jaunais Tabakas izstrādājumu aprites likums cita starpā paredz ieviest jaunas prasības cigarešu iepakojumam. Turpmāk uz paciņām jāizvieto teju divas reizes lielāki un vizuāli iespaidīgāki veselības brīdinājumi. Turpmāk tiem jābūt gan uz paciņas priekšpuses, gan aizmugures, un tie aizņems 65% no laukuma.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    Jūlijs 23.05.2016, 11:32:06

    Tā vajag šitiem pajoliem, kam vājš raksturs un nevar atmest smēķēšanu.

  • 0
    qwerty 23.05.2016, 17:35:11

    Drīkst balsot arī par nesmēķēšanu Saeimā :
    https://manabalss.lv/nesmeket-saeimas-eka/show

  • 0
    cits 23.05.2016, 17:44:12

    Esmu paradis pēc laba seksa turpat gultā izsmēķēt kādu cigareti.
    Nu būs jāuzmanās-ja nu tā sieviete,kas blakus,ir jau tapusi grūta???

  • 0
    norge 23.05.2016, 19:32:56

    nu ja ta tad pasvaldibam bus jataisa pipetavas stiklotas telpas ar kondicianieri un pukem un sedvietam un ar apkuri lai dregna laika nebutu auksti tiem kas smeke , jo savadak parkaps smeketaju tiesibas un bus tiesu darbi , par piemeru ventspils MP darbinieki nedrikstes smeket pie iecirkna sana durvim jo tas ari atrodas pilsetas centra tatad publiska vieta un neatrodas no iecirkna centralas ieejas 10 metru ataluma , ta ka paldies 100 latvijas valsts gudrajiem par jaunu stulbuma pilnu likumu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: