21. maijā Ventspilī jau astoto reizi tiks organizēti „Pārventas svētki”, kuros būs gan tradicionālais gājiens, gan kultūras un sporta pasākumi.

Pārventas svētku ietvaros ieskaņas pasākumi jau norisināsies no 16. maija Ventspils 3. vidusskolā, Ventspils 5. vidusskolā un Pārventas bibliotēkā. Visas nedēļas garumā būs gan sporta pasākumi, gan radošās darbnīcas, gan dažādi tematiski pasākumi.

Savukārt, sestdien 21. maijā galvenā svētku norises vieta būs bērnu parka „Fantāzija” estrāde. Pārventas svētku programma paredzēta laikā no plkst.12.00-16.00 Bērnu parkā „Fantāzija” uz skatuves un parka zaļajās zonās un Pārventas sporta centra laukumā.

Pārventas svētki tiks atklāti ar svētku gājienu, kurā piedalīsies Ventspils 3. un 5. vidusskolas audzēkņi un pedagogi, Pārventas bibliotēkas darbinieki, Ventspils pirmskolu mācību iestāžu audzēkņi ar saviem vecākiem, pašvaldības iestādes. Svētku gājienu kuplinās pūtēju orķestris “Ventspils” un Ventspils bungu grupa. Stāšanās gājienam Ventspils 3. vidusskolas pagalmā. Maršuts – Ventspils 3. vidusskola – Tārgales iela - Talsu iela - bērnu parks „Fantāzija”.

Svētku koncertā uz skatuves izskanēs gan Ventspils kolektīvu, gan viesmākslinieku dažādi muzikāli priekšnesumi. Ventspils 5. un 3. vidusskolas audzēkņu muzikālie priekšnesumi pārsteigs ikvienu.Viesi: meiteņu rok grupa „Milenium”, Edvards Grieze ar grupu, populārais latviešu estrādes dziedātājs Viktors Lapčenoks un dziedošā aktrise Karīna Tatarinova. Koncertu vadīs pazīstamie „Pārsteigumu Karuseļa”  pasaku tēli, kas viesojušies bērnu parka „Fantāzija” iksvētdienas pasākumos.

Pasākuma laikā bērniem būs iespēja savus talantus atklāt tehniski radošajās darbnīcās - veidot burbuļbumbas, kosmiskās raķetes, atlecošās bumbas, izgatavot no papīra ziedus un   dažādas lelles no plastilīna uz koka karotēm. Puiši savas spējas varēs izmēģināt profesionālo radio vadāmo mašīnu trasē.

Pasākuma laikā bērnu parkā „Fantāzija” zaļajā zonā visus priecēs Ventspils pirmskolas mācību iestāžu audzēkņu un pedagogu veidotā ziedu paklāju izstāde “Mana brīnumainā pasaku pasaule”.

Sporta draugiem būs iespēja nūjot un braukt ar velosipēdu līdz Bušnieku ezeram un vērot bērnu turnīra futbola sacensības Pārventas sporta centra laukumā, kuras rīko jauniešu klubs „Cerība”.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    Inese 21.05.2016, 20:36:08

    Paldies, Pārventas svētki bija labi, bet es ieteiktu jaunajiem māksliniekiem padomāt par par skatuves tēlu-par apgērbu, matu sakārtojumu, es domaju ,kad Mūzikas skolas pedagogiem tas būtu pienākums iemācīt audzēkņiem, kauns skatīties , kad uz skatuves var kāpt zābakos, kur ar katru gadu pazūd latviešu tautas elegantums , gaumes sajūta, vai tiešām mēs drīz būsim angļi, saglabāsim savas tautas imidžu. gaumīgums

  • 0
    reku 22.05.2016, 11:04:44

    Pasākuma vadītājas košais vainags noteikti bija pieņemams nelatviešiem,bet ne pārējiem.

  • 0
    Arājs 22.05.2016, 13:03:25

    Kārtējā nodeva sveštautieēiem,kuri atsevišķos Pārventas rajonos sastāda vairākumu...
    Sterp citu,kurš bija tas gudrinieks,kas cienījamā mākslinieka V.Lapčenoka uzstāšanos koncertā ielika pašu pēdējo,nevis pirmo?Rezultāts-niecīga saujiņa skatītāju.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: