Rīt Ventspils pludmalē jau astoņpadsmito reizi svinīgi tiks pacelts Zilais karogs.

Šogad Zilā karoga pacelšanas svētku ietvaros notiks grandiozs sporta un veselīga dzīvesveida pasākums - “Nikos Baltic Run” Starptautiskais pludmales skrējiens, kā arī uzstāsies Eirovīzijas dziesmu konkursa finālists – Justs Sirmais.

Pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū - Zilais karogs katru gadu rotā Ventspils pludmali.

Zilā karoga pacelšanas svētku ietvaros notiks grandiozs sporta un veselīga dzīvesveida pasākums - “Nikos Baltic Run” - Starptautiskais pludmales skrējiens. Distances būs sagatavotas ikviena spējām - 10 km sporta distance profesionāļiem, entuziastiem – 5 km (starts plkst. 10), kā arī īpašā 0,5 km distance bērniem vecumā no 2 līdz 12 gadiem  (9.55).

Pasākumā piedalīsies "Ksenia Patokina Dance" deju studija, metālpūšamo instrumentu ansambļa „Ventspils Brass” un īpašais viesis - dziesmu konkursa “Eirovīzija 2016” finālists Justs.

Ar svētku uzrunu piedalīsies Ventspils pilsētas domes, Vides izglītības fonda, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji.

„Zilā karoga” programma ir viena no piecām globālā Vides izglītības fonda (FEE International) programmām. Tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem, no kuriem būtiskākie ir ūdens kvalitātes, vides informācija un izglītība, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī pludmales drošība un serviss. Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kura ieguva šādu statusu.

Zilā karoga pacelšanas svētkus finansiāli atbalsta Ventspils Pilsētas pašvaldība un Ventspils Brīvostas pārvalde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: