SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Dzemdību nodaļas vajadzībām par Ventspils pilsētas domes piešķirtajiem līdzekļiem iegādājusies jaunu, mūsdienīgu iekārtu dzemdību procesa monitorēšanai, ar kuras palīdzību iespējams izmeklēt vēl nedzimušā mazuļa sirdsdarbību un sekot tai dzemdību laikā.

Otrdien, 10.maijā, jaunā STAN iekārta tika piegādāta un slimnīcas dzemdību nodaļas darbiniekiem norisinājās īpašas apmācības tās pielietošanā. Lai apmācītu Dzemdību nodaļas personālu rīkoties ar jauno aparatūru, slimnīcā bija ieradies Tartu universitātes slimnīcas dzemdību klīnikas vadītājs, profesors Fredijs Kirss.

Mazuļa sirdspukstu uzraudzība grūtniecības laikā ir svarīgākā izmeklēšanas metode, lai noteiktu, vai bērna stāvoklis dzemdē ir apmierinošs, vai viņš necieš no skābekļa trūkuma. STAN analizē bērniņa kardiogrammu, uzrāda augļa stāvokli dzemdību laikā un precīzi nosaka brīdi, kad skābekļa trūkuma dēļ tomēr nepieciešama iejaukšanās. SIA“Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Dzemdību un ginekoloģijas bloka vadītāja Sergejs Gurjanovs atzinīgi novērtē jauno iekārtu: “Ierīce ļauj sekot līdzi gan mātes, gan bērna stāvoklim un dos lielāku drošības sajūtu, ka izvēlēta pareiza taktika un rīcība”.

Šāda iekārta ir pieejama arī lielākajās Latvijas slimnīcās, tajā skaitā Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā un Rīgas Dzemdību namā. Mūsdienīgā iekārta iegādāta par Ventspils pilsētas domes piešķirto finansējumu 44 541,52 EUR apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Me 11.05.2016, 22:33:07

    Būtu labāk piedzimšanas pabalstu attiecīgajā novadā palielinājuši, Daugavpilī un Jūrmalā tas esot tāds pats kā minimālā alga!!!

  • -1
    norge 13.05.2016, 19:43:46

    vai tad mums ir dakteri kas ar vinu mak stradat ?

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 16.05.2016, 15:51:33

    Labdien,
    Kā jau rakstā minēts, SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” medicīnas personālam tika nodrošinātas īpašas apmācības darbam ar jauno aparatūru. Lai apmācītu Dzemdību nodaļas personālu, slimnīcā bija ieradies Tartu universitātes slimnīcas dzemdību klīnikas vadītājs, profesors Fredijs Kirss. Turklāt slimnīcas personāls nemitīgi pilnveido zināšanas, apmeklējot dažādas apmācības un seminārus.

  • 0
    norge 17.05.2016, 07:17:29

    to SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ta tad profesors iemacija stradat 1 vai 2 dienu laika stradat uz jauno tehniku ? pat nezinaju ka mums pilseta ir tik eruditsun apkerigs med personals ? kaut parastas slimibas vai vezi noteikt nemak jabrauc uz rigu vai sliktaka gadijuma Nelius ieraksta mirsanas aplieciba naves celoni un diagnozi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: