Šajā mācību gadā noslēdzies „Zaļā josta” rīkotais makulatūras vākšanas konkurss „Tīrai Latvijai!”. Konkursā aktīvi iesaistījās 96 000 bērni un jaunieši no visas Latvijas, tostarp Ventspils skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi.

Apkopojot konkursa rezultātus, noteikti uzvarētāji divās nominācijās – pēc savāktā makulatūras apjoma uz vienu izglītības iestādes audzēkni un pēc savāktā apjoma uz visu mācību iestādi kopumā.

Visvairāk makulatūras uz izglītības iestādi kopumā savākuši šādu izglītības iestāžu audzēkņi:

  • 1. vieta Lielvārdes novada pašvaldības Jumpravas vidusskola - 26240.00 kg;

  • 2. vieta Preiļu 1. pamatskola - 21209.00 kg;

  • 3. vieta Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne" - 20538.00 kg.

Visvairāk makulatūras uz vienu izglītības iestādes audzēkni savākušas šādas izglītības iestādes:

  • 1. vieta Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāle - 304.324 kg;

  • 2. vieta Jūrkalnes pamatskola - 252.833 kg;

  • 3. vieta Dauguļu internātpamatskola - 220.865 kg.

Savukārt savāktā makulatūras apjoma ziņā līderu pozīcijās ierindojas Rīgas izglītības iestāžu audzēkņi, kas pārstrādei nodevuši 82304 kg makulatūras, otrajā vietā ierindojas Jelgavas pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi, kas savākuši 37945 kg makulatūras, trešajā vietā Ventspils izglītības iestāžu audzēkņi ar savāktiem 27288 kg makulatūras.

No Ventspils izglītības iestādēm, konkursā piedalījās pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne”, „Eglīte”, „Margrietiņa”, Centra sākumskola, Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, 1. un 2. pamatskola, 2.,3.,4.,5., 6. vidusskola un Vakara vidusskola.

Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT!

Šogad konkurss „Tīrai Latvijai!” norisinājās jau divpadsmito reizi. Kopā pārstrādei nodota 1185 tonnas makulatūras. Šajā mācību gadā konkursā iesaistījās audzēkņi no 409 izglītības iestādēm, kas ir par 31 mācību iestādi vairāk nekā pērn.

Konkurss ik gadus apvieno simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai, vācot makulatūru, kopīgi saudzētu un taupītu dabas resursus, tādējādi vēršot bērnu un jauniešu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē, kā arī veidotu izpratni, ka pareizi sašķiroti un pārstrādei nodoti atkritumi kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

Godinot konkursa dalībnieku ieguldījumu makulatūras pārstrādes sistēmas attīstībā, veidojot tīrāku vidi un saudzējot dabas resursus, „Zaļā josta” ielūdz visus konkursa dalībniekus – izglītības iestāžu pārstāvjus un audzēkņus ar ģimenēm – apmeklēt konkursa noslēguma pasākumu „Mēs par tīru Latviju!”, kas Pasaules Vides dienas ieskaņās norisināsies šī gada 27. maijā Lucavsalas parkā Rīgā. Pasākuma laikā tiks apbalvoti konkursa uzvarētāji, kā arī paralēli Latvijā populāru mūziķu priekšnesumiem darbosies virkne radošo darbnīcu un meistarklašu. Pasākumā ieeja un visas aktivitātes bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: