SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” informē, ka ir parakstījusi Nacionālā veselības dienesta piedāvāto līgumu par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu un apmaksu 2016.gadā.

Nacionālais veselības dienests, veicot aprēķinu 2016.gadam, izvērtējis SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” 2015.gadā veikto ambulatorā darba apjomu un līgums paredz finansējumu SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” ambulatoro pakalpojumu sniegšanai 2015.gada finansējuma apmēra līmenī.

Jau iepriekš informēts, ka sākotnēji ar ārstniecības iestādēm, tajā skaitā SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”, Nacionālais veselības dienests noslēdza un ārstniecības iestādes strādāja saskaņā ar līgumu, kas tika noslēgts uz 2016.gada pirmajiem četriem mēnešiem.

SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” atgādina, ka valsts slimnīcai piešķir finansējumu tikai noteiktam speciālistu konsultāciju un izmeklējumu skaitam gadā. Tā kā finansējums ir ierobežots, tad arī pacientu skaits, kuriem ārstniecības iestāde var sniegt valsts apmaksātus pakalpojumus ir ierobežots. Sakarā ar nepietiekamo valsts finansējumu veselības aprūpei kopumā, tajā skaitā ambulatoro pakalpojumu sniegšanai, veidojas garas pacientu gaidīšanas rindas uz izmeklējumiem un konsultācijām. Ja Veselības ministrijai būtu pieejams papildus finansējums, ko novirzīt ambulatoro pakalpojumu sniegšanai un slimnīca saņemtu papildus līdzekļus, rindas varētu samazināt un savlaicīgi nepieciešamos pakalpojumus varētu saņemt ievērojami vairāk cilvēku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: