Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") kā Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas (LTBA) prezidents nosūtījis pateicības vēstuli Eiropas Parlamenta (EP) deputātēm Tatjanai Ždanokai (LKS) un Ivetai Grigulei (ZZS) par balsojumu pret tā dēvētās Ostu regulas tālāko virzību.

Kā teikts LTBA paziņojumā, deputātes "atsaukušās aicinājumam aizstāvēt Latvijas nacionālās intereses" parlamenta 8.marta plenārsēdē, izskatot ziņojumu par Ostu regulu. LTBA esot pārliecināta, ka "deputāti arī turpmāk aizstāvēs Latvijas nacionālās intereses un panāks, lai pieņemtie Eiropas Savienības normatīvie akti neietekmētu Latvijas konkurētspēju".

Kā jau ziņojām, Latvijas Ostu asociācija skaidro, ka ar regulas pieņemšanu Latvijas ostām tikšot būtiski samazinātas iespējas finansēt tām uzliktās funkcijas un var novest pie smagām sekām valsts ekonomikai kopumā. Kuģošanas kompāniju mērķis esot panākt zemākas izmaksas, apmeklējot ostas un saņemot ostu pakalpojumus. Ostās pieaugot prasības sociālo standartu ievērošanā, vides aizsardzības normu ievērošanā, drošības un efektivitātes jomā. Izmaksas to realizācijai pieaug, bet ienākumu avoti ostām pamatā ir tikai ostu maksas, ko maksā kuģošanas kompānijas, kas apmeklē ostas.

EP deputāti 8.martā pieņēma savas prasības attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) jūras ostu pakalpojumu organizēšanu. EP deputāti prasa pārredzamību attiecībā uz pakalpojumu maksas noteikšanu un ostu saņemto publisko finansējumu. Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumā bija ierosināts ieviest brīvo konkurenci kā vispārējo principu ostu pakalpojumu nodrošināšanā, tomēr EP deputāti norāda, ka "vienota sistēma nebūtu piemērota", jo "ES ostu sistēmā ir lielas atšķirības un tā ietver daudzus atšķirīgus modeļus ostas pakalpojumu organizēšanai".

Deputāti prasīja grozīt EK priekšlikumu, aicinot neprasīt, lai ostu pārvaldes iestādes izmanto "konkrētu ostas pārvaldības modeli", un norāda, ka "valsts līmenī iedibinātos ostas pārvaldības modeļus var saglabāt". Dalībvalstīm arī jāizveido neatkarīgs sūdzību izskatīšanas mehānisms, kura struktūras nav saistītas ar ostas pārvaldes iestādi, norāda EP.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Parteigenosse 11.03.2016, 18:20:58

    Jā,jā...
    Vai vēl nav kādi nopelni krievžīdenei Ždanokai,par ko pateikties?
    http://www.focus.lv/latvija/viedokli/zdanoka-devize-ka-latvija-ir-latviesu-valsts-ir-fasistu-lozungs

  • -1
    Ritvars Dzintars 11.03.2016, 20:25:28

    Cik ilgi man būs jāskatās uz šo smagos noziegumos apsūdzētā kropļa purnu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: