Pēdējās Ekonomikas ministrijas aplēses liecina, ka sarucis no Latvijas aizbraukušo cilvēku skaits, lai gan no valsts pērn izbraukuši par 7900 cilvēkiem vairāk, nekā ieceļojuši, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Oļegs Baranovs.

Protams, Baranovs piekrita, ka aizbraukušo cilvēki skaits arvien ir liels, bet salīdzinot ar krīzes gadiem 2009. līdz 2010.gadam, kad aizbrauca līdz pat 40 000 cilvēku, pagājušajā gadā no Latvijas aizbraukuši nepilni 8000 cilvēku, kas ir krietni vairāk nekā to, kas izvēlējušies apmesties uz dzīvi Latvijā.

"Neskatoties uz to, ka aizbraukušo skaits ir mērāms tūkstošos ir arī pozitīvas tendences, proti, palielinās to cilvēku skaits, kas vēlas atgriezties Latvijā. Piemēram, portāla "latvija.lv" sadaļu par atgriešanos dzimtenē apmeklējuši teju 24 000 cilvēku," stāstīja Baranovs.

Pēc viņa domām izstrādātais reemigrācijas plāns palīdz tiem, kuri jau nolēmuši atgriezties, bet diemžēl tas nerisinot citas svarīgas problēmas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: