4. martā plkst. 18:00 teātra nama "Jūras vārti" lielajā izstāžu telpā tiks atklāta Liepājas mākslinieku grupas izstāde "Uzmanību, vējš!", un pirmo reizi tiks atvērts izstādei veltīts katalogs. 

Liepājas mākslinieku grupa Ventspils skatītājiem piedāvā nu jau trešo izstādi, tādējādi turpinot 2011. gadā aizsākoto tradīciju. Izstādi organizē mākslas biedrība "Impasto", kuru vada māksliniece Gunta Krastiņa. Grupu izstādes biedrība organizē jau vairākus gadus, un tās apceļo tuvus un tālus Latvijas novadus, nesot vēsti par to, ka Kurzemē, Liepājā ne tikai piedzimst vējš, bet katru dienu dzimst arī māksla.  Grupas sastāvs nav konstants, tas mainās, lai gan lielākā daļa mākslinieku ir kopā no pašiem pirmsākumiem. Galvenais, kas  vieno šos māksliniekus ir mīlestība uz mākslu, griba darboties, radīt un dalīties.

Izstādes moto "Uzmanību, vējš!" nav izvēlēts nejauši. Pagājušā gada nogale bija gana bagāta ar vētras spēku. Arī mākslu var salīdzināt ar vēju, kas ir pašpietiekams pats sevī.  No krāsu haosa uz audekla, papīra, kartona gabala vai vienkārša dēļa gala dzimst jauna doma, sajūta, izaicinājums!

Izstādē būs skatāmi vairāk kā 40 dažādu mākslas veidu un žanru darbi, un to autori ir 16 profesionāli Liepājas mākslinieki: Profesors Mg.art Aldis Kļaviņš, profesore Mg.art Inta Klāsone, Mg.art Dzintra Vīriņa, Mg.art Andris Millers, Mg.art Gunta Krastiņa, Mg.art Solvita Spirģe-Sēne, Mg.art Mārtiņš Krūmiņš, Pēteris Taukulis, Mg.art Agnese Matisone, Mg.art Ilze Karlsone, Mg.art Guntis Otaņķis, Mg.art Ilze Eniņa, Mg.art Liene Eltermane, Mg.art Vilnis Bulavs, Mg.art Igors Bernāts, Mg.art Ginta Stavrovska

Izstāde apskatāma līdz 3.aprīlim.
Ieeja bez maksas.

Lasi vēl