2016. gads Ventspils infrastruktūras attīstības ziņā iezīmēsies ar plašu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu labiekārtošanu. Kopā šogad paredzēts labiekārtot četrus iekšpagalmus pilsētas kreisajā krastā un piecus iekšpagalmus Pārventā, katrā krastā izbūvējot pa diviem jauniem bērnu rotaļu laukumiem.

Šogad tiks turpināti pērn aizsāktie labiekārtošanas darbi Embūtes ielas 49 iekšpagalmā, kur aizvadītajā gadā tika izbūvēti jauni ūdensvada un kanalizācijas tīkli, izbūvētas brauktuves, autostāvvietas, ietves, ierīkota zaļā zona, ierīkots jauns apgaismojums, uzstādīti soliņi un atkritumu urnas. Pašlaik notiek darbs pie iepirkuma dokumentācijas sagatavošanas, lai tuvākajos mēnešos varētu uzsākt būvdarbus Embūtes 49 iekšpagalmā, kur šogad paredzēts izbūvēt jaunu basketbola laukumu, bērnu rotaļu laukumu un papildu autostāvvietas.

Jaunu apakšzemes komunikāciju izbūves darbi un virszemes teritorijas labiekārtošanas darbi pērn tika veikti arī Celtnieku ielas 2A iekšpagalmā. Tajā šogad darbi turpināsies ar brauktuves un autostāvvietu izbūvi pie bērnu dārza “Pasaka”, autostāvvietu izbūvi aiz mājas Ugāles ielā 17, kā arī jauna bērnu rotaļu laukuma izbūvi.

Tāpat Pārventā tiks labiekārtoti Šķērsu ielas 1A un P.Stradiņa ielas 17A,7A iekšpagalmi, izbūvējot tajos brauktuves un autostāvvietas, kā arī P.Stradiņa ielas 8 pagalms, kur tiks izbūvēta brauktuve uz Pārventas Mežaparku.

Pilsētas kreisajā krastā jauni rotaļu laukumi taps Pētera ielas 4 iekšpagalmā un Inženieru ielas 73/75/77 iekšpagalmā, savukārt, J.Poruka ielas 11/13 un Jūras ielas 3A iekšpagalmos izbūvēs brauktuves un autostāvvietas.

Paveicot visu ieplānoto, Ventspilī kopā būs jau 36 bērnu rotaļu laukumi, neskaitot abas bērnu pilsētiņas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Raitis Kuzņecovs 07.03.2016, 20:36:58

    Vai tad pareizi nebūtu 3 bērnu pilsētiņas? Vai arī tā, kas atrodas Gāliņciemā neskaitās?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: