Amerikāņu saspēles vadītāja Villija Dīna (Willie Deane) aģents apgalvo, ka viņa pārstāvētais spēlētājs sezonas turpinājumā pievienosies deviņkārtējiem Latvijas čempioniem BK "Ventspils", svētdien, 13. martā, vēsta Itālijas portāls "Sportando".

Trīsdesmit sešus gadus vecais spēlētājs studiju laikos pārstāvēja “Boston College” (1998-1999, ACC) un “Purdue” (200-2003, Big Ten) komandas, bet pašlaik aizvada trīspadsmito sezonu profesionālajā basketbolā.

Dīns ir trīskārtējs Bulgārijas čempions “Lukoil Academic” sastāvā (2008, 2009, 2010) un naturalizācijas ceļā ieguvis šīs valsts pilsonību. Viņa rēķinā ir arī Francijas tituls “SLUC Nancy” sastāvā (2011) un Itālijas tituls “Olimpia Milano” sastāvā (2014).

Amerikānis, kurš pazīstams ar biežo klubu maiņu, 2015. gada 5. novembrī parakstīja līgumu ar Francijas klubu “STB Le Havre”. Normandijā bāzētā komanda pašlaik Francijas virslīgā ieņem pēdējo, astoņpadsmito vietu ar bilanci 1-22 un sen zaudējusi izredzes spēlēt “play-off”.

Dīna aģents apgalvo, ka līgums ar Ventspili noslēgts līdz 2017. gada sezonas beigām un paredz iespēju nākamsezon atgriezties Francijā, Krievijā vai Itālijā.

"Dīns ir spēlētājs lielā vecumā, taču mums jau ir pieredze ar šādiem basketbolistiem, jo pērn pie mums spēlēja Mairs Četmens. Par Dīna varēšanu mums nav šaubu un gribas ticēt, ka arī ar fizisko varēšanu viss būs kārtībā. Vēlējāmies tieši spēlētāju ar lielu pieredzi un augstu individuālo meistarību, kura būs nepieciešama izslēgšanas spēlēs. Katrs basketbolists komandā tiek ņemts ar kādu ideju un tikai pēc tam var pateikt, vai cerības ir attaisnotas, vai nē. Mums gribas ticēt, ka Dīns būs liels palīgs komandai," norādīja Pleinics.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Parteigenosse 13.03.2016, 10:51:29

    Vēl viens nēģeris...

  • 0
    karlito 13.03.2016, 15:33:41

    Mazliet dīvaini,no sākuma paziņo par cita spēlētāja(Betla) pievienošanos komandai,tas nemaz neierodas,tagad paziņo par citu,cerēsim,ka šis vismaz ieradīsies.Sezonā nomainīt 3komandas 36g vecumā...Pleinics jau droši vien zina,ko dara..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: