Sestdien daudzās Eiropas pilsētās, tostarp arī Rīgā, notiks bēgļu tiesību atbalsta gājiens. Gājiena dalībnieki pasākuma laikā demonstrēs savu atbalstu bēgļu tiesībām un mudinās Eiropas valstu valdības nodrošināt bēgļiem drošu un legālu ceļu uz patvēruma valstīm.

Gājiena dalībnieki pieprasīs politiskajiem līderiem aktīvu rīcību droša ceļa nodrošināšanā tiem, kuriem nepieciešama aizsardzība. Bēgļu atbalstītāji norāda, ka cilvēki, bēgot no karadarbības savā zemē, riskē ar dzīvību un pat ziemā šķērso Egejas jūru. Saskaņā ar ANO Bēgļu aģentūras datiem 36% bēgļu ir bērni, bet kopš pagājušā gada septembra Vidusjūrā noslīkuši vairāk nekā 340 bērni, tostarp zīdaiņi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 02.03.2016, 21:19:56

    neatbalstu vinus un viss. man radi bija spiesti emigret 1945 gada no kurzemes katla un zviedrija viniem pa velti neko nedeva stradaja lai varetu paest kamer neatrada iespeju parcelties uz kanadu bet tur ari stradaja vaigu sviedros lai pabarotu bernus un kaut ka sakartotu dzivi kaut daudzi nomira no slimibam , tapec nesauciet sos melnos smirdigos slinkos radijumus par begliem vini mekle vieglu dzivi lai varetu paratizet uz vietejiem iedzivotajiem un seit nava starpiba vai krievu tautibas cilveks vai latviesu mes prieks viniem visi esam neticigas cukas un mums ir jastrada vinu laba . sory ka tik asi bet es saku NE VINIEM

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: