Basketbola klubam “Ventspils” līdz sezonas beigām pievienojas amerikāņu basketbolists Dereks Nikss ( Derrick Nix). Centra spēlētājs jau iepriekš ir spēlējis Latvijā, pārstāvot “VEF Rīga” komandu 2013./2014. gada sezonā. Basketbolists ir jau ieradies Ventspilī un aizvadījis pirmos kopīgos treniņus ar savu jauno komandu.

26 gadus vecais un 206 cm garais basketbolists savas basketbola gaitas aizsāka Mičigānas universitātē (Michigan State University), bet profesionālo karjeru - dodoties uz Eiropu, kur pievienojās Slovēnijas klubam “Krka”. Kā zināms, tad 2013. gada rudenī Dereks Nikss ieradās Latvijā un pārstāvēja “VEF Rīga” komandu. 2014./2015. gada sezonu aizvadīja Francijas klubā “Entente Orleans”. Šo sezonu Dereks Nikss uzsāka Polijas klubā “Energa Czarni Slupsk”, kurā aizvadīja 5 spēles, vidēji katrā spēlē gūstot 8 punktus un izcīnot 4 atlēkušās bumbas. Novembrī pārcēlās uz NBA attīstības līgas komandu “Grand Rapids”.

Basketbola kluba “Ventspils” valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: “Mēs nevienojāmies ar Markusu Luisu, kurš tika uzaicināts mūsu komandai pievienoties uz pārbaudes laiku pāris nedēļas atpakaļ. Markus nevarēja iziet medicīniskās pārbaudes. Pie mums viņš ieradās patālu no optimālās sportiskās formas un, sezonai ieejot noslēguma fāzē, mēs nevarējām atļauties gatavot sportistu un gaidīt brīdi, kad tas būs savā optimālajā kondīcijā. Turklāt tāda sportiskās formas forsēšana vienmēr ir saistīta ar traumām. Par viņa basketbola kvalitātēm nebija šaubu un to nav arī tagad, tomēr izvēlējāmies līgumu nepiedāvāt. Turpinot izskatīt ne visai plašo potenciālo centra spēlētāju piedāvājuma klāstu, apstājāmies pie Dereka Niksa, kurš Latvijas līdzjutējiem ir jau labi zināms, un, kas šajā situācijā nav mazsvarīgi-arī viņam Latvija ir zināma. Jāatzīst, ka gan līguma parakstīšana, gan pati spēlētāju pieteikšana dažreiz var pārvērsties par pietiekami piņķerīgu procesu un tā tas notika arī šoreiz. Svētdienas FIBA Eiropas kausa spēlē pret Izraēlas klubu “Maccabi” no Rišonas Nikss mums vēl nevarēs palīdzēt. NBA un tās attīstības līgā, spēlētāju pārejas procedūra ir laikietilpīgāka nekā „vecajā” kontinentā, līdz ar to procesā tika iesaistītas kā LBS, tā arī FIBA pasaules un Eiropas nodaļas, par ko viņiem visiem milzīgs paldies. Neskatoties uz iesaistīto personu skaitu, tikai piektdien saņēmām brīvlaišanas vēstuli no NBDL ,kā rezultātā visi pieteikuma termiņi tik kavēti un mums vairs nebija iespēju spēlētāju pieteikt Eiropas turnīra nākošai spēlei.

Basketbolista debija BK “Ventspils” krāsās notiks Aldaris LBL izbraukuma spēlē pret BK “Ogri” 24. februārī. Mēs ceram, ka Dereks Nikss mums būs labs palīgs izšķirošajās FIBA Eiropas kausa spēlēs, kā arī cīņā par Latvijas čempiona titulu”.

FOTO: interneta vietne www.totalprosports.com

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: