Ventspils 1. ģimnāzijas administrācija un metodisko komisiju vadītāji šonedēļ bija pieredzes apmaiņā Valmieras Valsts ģimnāzijā.

Valmierieši mūsu ģimnāzijā jau viesojušies, un tagad bija tāda kā atbildes vizīte. 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane atzīst, ka abas skolas strādā līdzīgi, bet vienmēr ir atšķirības mācību procesa organizēšanā un interesanta pieredze, ko izmēģināt savā darbā.

Valmieras ģimnāzijā īpaši attīstīts darbs ar talantīgiem bērniem, liela ir sociālā pedagoga loma, valmieriešiem esot vērtīga pieredze, kā strādāt ar kavētājiem. Kopmane pieļauj, ka ar kolēģiem no Valmieras sadarbība varētu turpināties, iespējams, arī trīspusēja projekta veidā.

Vakar savukārt 1. ģimnāzijā Ventspils skolu direktoriem un viņu vietniekiem notika seminārs par Marte Meo metodes izmantošanu skolvadībā. Direktoru metodiskās apvienības vadītāja P. Kopmane, atbalstot kolēģu interesi, šoreiz uz semināru bija uzaicinājusi LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas docenti, SIA Direktoru skola lektori Inetu Tunni.

Marte Meo (latīniski – paša spēkiem) latviski skaidrots kā attīstību atbalstošs dialogs. Šo metodi attīstījusi Marija Ārts no Nīderlandes, un tās būtība ir iedrošināt cilvēkus izmantot viņu pašu spēkus, lai atbalstītu un stimulētu attīstības procesus bērnos, viņu vecākos, skolotājos, citu profesiju cilvēkos, kas rūpējas par bērniem, un tādējādi palīdzētu efektīvāk izmantot savas spējas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: