Laikraksta "Ventas Balss" ceturtdienas numurā lasiet par Vasarnīcu ielu. Vasarnīcu iela ir viena no zaļākajām un atpūtnieku iecienītākajām ielām Ventspilī. Vasarā tā smaržo pēc saules un smiltīm, gājēji sandalēs, minot tās akurāto bruģi, runā visdažādākajās valodās, čalo bērni, kopā ar vecākiem nepacietīgi dodoties uz atpūtas vietu jūras krastā. Gājēji ir apkrāvušies ar piknika groziem, pludmales dvieļiem un aprīkojumu smilšu kūku cepšanai... Tas būs vasarā... Patlaban ventspilnieki iecienījuši Vasarnīcu ielu kā savu miera ostu un atpūtas maršrutu garām, mundrām un veselīgām pastaigām. Lasiet par ēnu dienu, kurā aktīvi piedalījās arī ventspilnieki.

Lasiet par to, ka jauktais koris Kaiva vēlas atjaunot savus tautastērpus. Lasiet par to, ka Andrejnama kaķenīte meklē sev jaunas mājas un mīlošu, gādīgu saimnieku. Lasiet par to, ka Vēstures otrdiena Livonijas ordeņa pilī šonedēļ bija veltīta Latvijas dzelzceļa 155 gadu jubilejai un šaursliežu dzelzceļa 100-gadei. Lasiet interviju ar pasniedzēju valodnieci Odarku Kukiti.

 

Odarka Kukite: ''Mans darbs lauku pamatskolā arī kļuva par ļoti labu motivāciju latviešu valodas apguvei, jo es nonācu tādā kā valodu vakuumā.''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: