Svētdienas, 14. februāra vakarā, Latvijas Televīzijas ēterā bija skatāma autoru un izpildītāju konkursa „Supernova” otrā atlases tiešraide, kurā desmit dalībnieki uzstājās uz „Supernova” skatuves un centās pārliecināt skatītājus un žūriju, ka tieši viņi ir pelnījuši iekļūt nākamajā konkursa kārtā – pusfinālā, kurā satiksies astoņi spēcīgākie izpildītāji – četri no katras atlases.

Konkursantus vērtēja skatītāji un žūrija – Kaspars Roga, Guntars Račs, Ieva Kerēvica un Intars Busulis. Skatītāju balsojumā pārliecinoši uzvarēja Markus Riva kam sekoja “MyRadiantU”.

Savukārt žūrija pusfināla četriniekā nolēma iekļaut Martu Ritovu un Samantu Tīnu. Šie četri izpildītāji 21. februārī uz „Supernova” pusfināla skatuves stāsies pretī pirmās atlases uzvarētājiem: Justam, grupai „Catalepsia”, Ivo Grīsniņam-Grīslim un Martai Grigalei, kur visi cīnīsies par iespēju iekļūt konkursa fināla četriniekā. Finālā, kas notiks 28. februārī, uzvarētāju noteiks tikai skatītāju balsojums.

“Tiem, kuri tika tālāk, tā būs otrā iespēja – tie, kuri pusfinālā spēs parādīt kaut ko jaunu, būs uzvarētāji. Tie, kas nemainīsies, zaudēs,” jautāts, ko no tālāk izvirzītajiem sagaida pusfinālā, lakoniski skaidro žūrijas pārstāvis Guntars Račs.

Konkursa „Supernova 2016” pusfinālisti:

Justs „Heartbeat”

Catalepsia „Damnation”

Ivo Grīsniņš-Grīslis „We Are Light”

Marta Grigale „Choices”

Markus Riva “I Can”

MyRadiantU “We Will Be Stars”

Marta Ritova “Not From This World”

Samanta Tīna “The Love Is Forever”

Ar konkursa „Supernova” palīdzību tiek meklēts hits ar starptautisku potenciālu un harizmātisks izpildītājs, kuram šis konkurss nav tikai pašmērķis, bet gan atspēriena platforma tālākam darbam. „Supernova 2016” uzvarētājs arī dosies pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā „Eirovīzija” Stokholmā.

 

No Ventspils konkursā piedalījās Madara Grēgere, kura ierindojās desmitajā vietā.

 

lsm.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: