Šonedēļ atsākti darbi pie strūklakas "Valzivs" izveides Ventspils Lielajā laukumā, informēja pašvaldības iestādē "Komunālā pārvalde".

Tā kā laikapstākļi ir nostabilizējušies un pierimušas arī vēja brāzmas, bija iespējams atsākt darbus pie strūklakas izveides. Šonedēļ Lielajā laukumā atkal tika uzstādīts būvdarbu zonas nožogojums, kas decembra nogalē tika noņemts sakarā ar Jaunā gada sagaidīšanas svinībām. Tāpat šonedēļ ir piegādāti pieci jauni strūklakas masti.

4.februārī garāmgājējiem bija iespēja vērot, kā ceļamkrāns novieto mastus tiem paredzētajās vietās. Viens no pieciem šonedēļ piegādātajiem mastiem ir 26,54 metrus garš, un tas ir visaugstākais no visiem paredzētajiem strūklaku veidojošajiem mastiem. Pārējo četru šonedēļ piegādāto mastu izmēri ir 10 līdz 19 metru robežās.

Strūklaku "Valzivs" veidos kopumā 21 dažāda augstuma un slīpuma masts un astoņi horizontālie elementi, kas veidos ūdens, miglas un apgaismojuma efektu. Līdz šim ir uzstādīti jau seši masti, tajā skaitā karoga masts, kurā pēc strūklakas pabeigšanas plīvos Ventspils pilsētas karogs.

Strūklakas idejas autors ir vācu arhitekts Deivids Kuks, kurš iedvesmojies no Ventspils vēsturiskajiem notikumiem un strūklakai vēlas piešķirt simbolisku vēsturisko vērtību, strūklakas kompozīcijā kā prototipus izmantojot hercoga Jēkaba burinieka "Valzivs" mastus. Lielā laukuma strūklakas "Valzivs" izgatavošanu un uzstādīšanu veic SIA "Ostas celtnieks". Ja viss noritēs, kā plānots, to iecerēts pabeigt līdz šī gada jūlija beigām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: